Fredag, 19. Juli 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Politiet efterlyser gerningsmand efter røveri af bil, hvor bilisten blev truet med en kniv for at forlade sin bil.

En yngre svensktalende mand truede mandag ved 10.20-tiden en bilist med en kniv, hvorefter gerningsmanden stjal en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60. Hændelsen fandt sted på Koldingvej i Vejen, hvorefter gerningsmanden forsvandt i østlig retning - det vil sige mod Lunderskov og Kolding.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen røveriet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

En 74-årig bilist fra Vejen-området havde taget en blaffer op nær Coops lager ved krydset Koldingvej/Arnfredsvej, hvorefter det lykkedes gerningsmanden på stedet at stjæle køretøjet ved at true bilisten med en dolk til at forlade køretøjet. Herefter forsvandt gerningsmanden i østlig retning.

Signalement af køretøjet

Volvo XC60
Lysebrun metallic-farvet
Årgang 2014
Registreringsnummer: BZ 54.943

Signalement af gerningsmanden

Mand
Skandinavisk af udseende
20 - 25 år
175 - 180 centimeter høj
Almindelig af kropsbygning
Brunt, kort hår
Talte svensk
Var iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser
Havde en mørkfarvet tatovering på venstre side af halsen
Medbragte en grøn rygsæk og en dolk med sort skæfte

Borgere, der genkender den stjålne bil eller gerningsmanden – eller måske har lagt mærke til gerningsmanden i området før hændelsen - bedes omgående kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

En lagerhal står lørdag formiddag i flammer.

En lagerhal til affaldssortering hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej ved Haderslev står lørdag formiddag i flammer.

Brand & Redning Sønderjylland er i gang med slukningsarbejdet.

En tyk sort røg ses på lang afstand omkring Haderslev.

Syd- & Sønderjyllands Politi beder borgere om at vise hensyn og ikke at opsøge brandstedet. Politiet oplyser desuden, at ingen er kommet til skade og at branden er under kontrol. Brandårsagen er ukendt.

Se billeder nedenunder...

En af Sydøstjyllands Politis opgaver er at behandle og efterforske dyrevelfærdssager. Det er der ikke noget nyt i, men nyt er, at der 1. juli blev oprettet en ny dyrevelfærdsenhed i politikredsen, der skal behandle tungere dyrevelfærdssager.

Dyrevelfærdsenheden, der er placeret i Sydøstjyllands Politi, er en ud af tre enheder på landsplan, der er specialiseret i at behandle sager, som omhandler dyrevelfærd. De øvrige to enheder er placeret i henholdsvis Nordjyllands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, hvor der ligesom i Sydøstjyllands Politi også er placeret et Tungvognscenter.

- Det giver mulighed for at lave et effektivt samarbejde omkring sager, der vedrører dyretransporter, og det forventes at give en synergieffekt i det samlede dyrevelfærdsarbejde, fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politis dyrevelfærdsenhed dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

De specialiserede enheders opgaver er bl.a. i højere grad at sikre en proaktiv og opsøgende indsats på dyreværnsområdet med henblik på at forebygge og opfange flere sager om mishandling, vanrøgt og anden uforsvarlig behandling af dyr i opløbet.

De nye dyrevelfærdsenheder blev til i forbindelse med finansloven for 2019.

Tungere sager behandles i den nye enhed

Dyrevelfærdsenheden skal særligt opspore, efterforske og sagsbehandle komplekse dyrevelfærdssager. Det vil sige sager, hvor der er tale om organiserede og systematiserede overtrædelser, hvor overtrædelserne har medført en betydelig økonomisk vinding for de involverede, eller hvor sagen har kreds- eller landegrænse-overskridende aktiviteter.

Som eksempler på sager kan nævnes:

Sager om ulovlig opdræt og handel med hunde

Sager om import eller eksport af dyr

Sager om handel med levende truede dyrearter

Fokus på sager, der er udtryk for nye tendenser på dyreværnsområdet, som dyreværnsenhederne i politikredsene endnu ikke har erfaring med

Præventiv indsats med henblik på at forebygge eller opfange vanrøgtsager i opløbet

En polsk lastbilchauffør blev dømt og udvist af Danmark mindre end 24 timer efter han blev stoppet ved en kontrol på rasteplads Hylkedal ved Kolding.

En 20-årig polsk lastbilchauffør blev onsdag taget ind til en kontrol på Hylkedal rasteplads ved Kolding i forbindelse med, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog en kontrol langs motorvejen:

- Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chauffør blev anholdt og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

- Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

- Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

For de forhold blev chaufføren idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kr. og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

- Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør blev fængslet efter dom til afsoning af dommen og indtil udvisning kan ske.

Chaufføren modtog dommen.

Hø kan selvantænde, hvis det bliver taget ind i laden, inden det er tørt. Flere gårdbrande de seneste år skyldes selvantændelse i fugtigt hø eller halm. Selv om det varme sommervejr i 2018 var ideelt til at tørre hø, havde Topdanmarks kunder flere tilfælde af brande på grund af selvantændende hø.

Alle landmænd kender til den fugtige varme og duft af hø, som man mærker, når man får kørt hø ind i laden, inden det er helt tørt. Ofte er det ganske ufarligt, men hvert år sker det, at høet bliver så varmt, at det selvantænder. Det oplyser Topdanmark i en pressemeddelelse.

Det kan have store konsekvenser, hvis landmanden tager høet ind i laden for tidligt.

- Ikke nok med at fugtigt hø ved høj temperatur risikerer at selvantænde, samtidig er der også stor risiko for, at det fugtige hø mugner og er ubrugeligt som foder. Tillader vejret det, så lad høet ligge en ekstra dag på marken, selv om du mener, at det er tørt nok, før du presser det, anbefaler Svend-Anker Worm, som er agronom i Topdanmark.

Selvantændelse er en kemisk proces

Hvis der er adgang til vand og ilt, vil der ske en nedbrydning af plantematerialet, som frembringer varme.

- Hvis varmen ikke kan ventileres bort, accelereres processen og temperaturen kan blive så høj, at høet selvantænder. Risikoen er størst, hvor der er vådt og tørt materiale sammen. Opvarmningsprocessen kan starte i det våde græs, fx en klat fra et skyggested på marken og så antænde det, som er tørt, siger han.

En optælling af skader i Topdanmark de senere år viser, at det typisk er en til fire uger, efter høet er kørt ind, at selvantændelsen sker.

Mål høets temperatur

Svend-Anker Worm medgiver, at det kan være svært at vurdere, hvornår høet er tørt nok.

- Som hovedregel kan man stikke en hånd ind i halmballen, og hvis man ikke kan holde hånden derinde, fordi det er for varmt, bør man overveje at tage høet ud fra lageret igen, siger han, og anbefaler brug af termometer.

Den præcise temperatur inde i høet kan man måle ved at stikke et termometerspyd eller et elektrikerrør med termometer ind i stakken, trække det ud igen og hurtigt aflæse, hvor varmt det er. Beredskabsstyrelsen anbefaler, at man dagligt måler ved temperaturer over 50 grader, og at man ved 70-80 grader kører høet ud igen for at undgå en storbrand.

Gode råd, der kan forhindre brand

• Lad høet ligge på marken i længere tid, inden det presses og tages ind

• Når du mener, at høet er tørt nok, så lad det ligge en ekstra dag – hvis vejret er til det

• Vær opmærksom på temperaturen og lugten i laden

• Tag temperaturen på høet ved brug af termometer. Den bør ikke overstige 50 grader

• Lad hø fra skyggeområder i marken fx ved læhegn ligge ude efter presning i nogle dage ekstra

• Hvis der er tvivl, om høet er tørt nok, kan ballerne i stedet wrappes og oplagres ude uden risiko.

Torsdag aften ved 21.20-tiden udbrød der brand hos virksomheden Rolf Schmidt Industriplast på Jernet i Kolding.

Det brændte i et nyetableret udsugningsanlæg/ventilationsanlæg - dog var der fra gaden ikke megen røg at se.

Trekantbrand station Kolding havde fire brandbiler på stedet, mens politiet assisterede med to patruljebiler.

Alle medarbejdere var kommet ud af bygningen ved branden.

Se billederne længere nede på siden...

Skal du ud og ordne haven, så husk at låse yderdøren og luk vinduerne ud mod vejen.

Og hold i tilgift altid terrassedøren låst, når du ikke er i nærheden. Skal du rejse, så se på din bolig med tyvens øjne, inden du tager afsted.

Pinsen er lig med sammenkomster med familie og venner – og havearbejde, hvis vejret tillader det. Det skriver Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke udelukkende beboerne på vejen, der ser frem til pinsen.

Det gør mange indbrudstyve desværre også, da helligdagene er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster.

Luk ikke tyven ind

- Enkle tommelfingerregler kan dog gøre en stor forskel, også selvom du er hjemme i pinsen. Skal du ud og ordne haven, så husk at låse yderdøren og luk vinduerne ud mod vejen. Og hold i tilgift altid terrassedøren låst, når du ikke er i nærheden. En tyv har blot brug for nogle sekunders arbejdsro, hvis han spotter en ipad eller en anden værdifuld genstand i stuen, hvor han uhindret kan komme ind, påpeger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis forebyggelsesenhed.

Vicepolitiinspektøren kommer desuden med en opfordring til alle de borgere, der bliver hjemme i pinsen: Hold øje med kvarteret.

- Ingen er bedre end naboerne til at observere ændringer i gadens normale billede. Hører denne mand eller dette køretøj til i min gade? Kan det være en tyveknægt, som forbereder et indbrud? Ved at få naboerne til at holde ekstra øje med mistænkelige personer, kan vi reducere indbrud med helt op til en fjerdedel, pointerer Chr. Østergård.

Han peger i den forbindelse på, at det kan have en meget stor effekt blot at sige ”hej” til en person, der ikke hører til i kvarteret, og venligt spørge, om han har brug for hjælp.

- Tyvens største frygt er at blive genkendt. Og jo mere liv, der er i kvarteret, jo større er chancen for, at tyven vælger området fra, understreger vicepolitiinspektøren.

Han opfordrer også borgerne i kvarteret til at gå sammen som nabohjælpere, hvor man i fællesskab gør det svært for en tyv at spotte, om en bolig reelt er tom i pinsedagene.

Detaljer som en bil i garagen og en tømt postkasse kan overbevise tyven om, at der nok er nogen hjemme – og dermed mindsker man risikoen for indbrud.

Gode råd inden du pakker kufferten

Chr. Østergård kommer endvidere med en håndfuld gode og hurtige råd til borgerne, der rejser væk i pinsen.

Fortæl ikke tyven, at du er væk

Lad være med at fortælle om rejseplanerne på Facebook, læg ikke et foto af pinsefrokosten på Instragram og fortæl ikke på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele minderne til du er kommet hjem, tyven læser måske også med.

Er din stue et udstillingsvindue?

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?

Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.

Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Er der mon nogen hjemme?

Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven fravælger dit hjem.

Hvor kigger tyven efter værdierne?

Rigtig mange borgere opbevarer smykkerne i soveværelset og på badeværelset. Det ved tyven, hvis han kommer på besøg. Vær derfor kreativ og find alternative gemmesteder til værdierne.

Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.

Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med – mere avanceret værktøj skal der ikke til.

Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Brand i rækkehus

jul 19, 2019

Lørdag aften opstod der brand i et rækkehus i Drejens.

Trekantbrand - station Kolding - måtte lørdag aften ved 20.20-tiden rykke ud til en brand i et rækkehus på Femøvænget i Drejens. Her brændte det på husets førstesal.

To boksmadrasser samt dyner og puder, hvor der havde ild i, blev sat udenfor på græsplænen efter ilden var slukket:

- Branden er formentlig startet i en oplader - jeg ved ikke om det har været til en mobil eller hvad, men mistanken retter sig mod en oplader, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Tranum, til Kolding Netavis.

Huset er røg- og sodskadet. Politiet kan dog ikke oplyse om, hvorvidt huset er beboeligt lige nu.

OPDATERING

I følge Falck Kolding skyldtes branden et glemt glattejern i sengen.

Bilen endte på siden.

En bilist kørte tirsdag eftermiddag ved 15.25-tiden galt i Vestergade i Vamdrup.

Bilisten påkørte en lygtepæl og herefter væltede bilen - en Hyundai Getz - om på siden.

Føreren af bilen slap i følge Sydøstjyllands Politi uskadt fra uheldet, men blev dog for en sikkerheds skyld kørt til tjek på sygehuset.

I forbindelse med uheldet, lugtede det af benzin, der løb ud fra bilen. Trekantbrand - station Vamdrup - fik inddæmmet benzinen, men i følge Sydøstjyllands Politi løb der noget i afløbet i Vestergade.

Miljøvagten er tilkaldt og skal nu inspicere stedet.

En del af Vestergade var spærret i forbindelse med uheldet.

Brand i skov

jul 19, 2019

Brandvæsnet rykkede ud til en mindre brand i en skov nær Vonsild.

Trekantbrand station Kolding rykkede mandag ved 16.40-tiden ud til brand i en mindre skov på Sjølundvej bagved rastepladsen.

Det røg kraftigt, da brandvæsnet nåede frem. Ilden blev hurtigt slukket.

Tre brandbiler nåede frem til stedet, men der blev dog kun brug for den ene af brandbilerne.

Hvorfor det brændte i skoven ved vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi ikke:

- Vi har haft en patrulje derude, men der var intet politimæssigt i det, siger vagtchefen til Kolding Netavis.

Se billederne længere nede på siden...

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31