Kolding Netavis

Vandt kommunemesterskabet på IBC

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses vindergruppen med eleverne Noah, Ella, Petrea og Alberte fra Vester Nebel Skole. Foto IBC.

Kolding har igen i år den gule førertrøje i entreprenørskabsundervisning.

For andet år i træk har Kolding kommune haft flest elever igennem forløbet Projekt Edison, hvor elever i 6. og 7. klasse har modtaget entreprenørskabsundervisning omkring temaet ”vi skaber energi”.

I alt 970 elever har deltaget i Projekt Edison og heraf deltog 875 elever i Kommunemesterskabet på IBC Kolding, hvor de dystede i at have den bedste idé.

Men det er ikke nok at have den bedste idé, eleverne er igen i år blevet trænet i at teste deres idé af i virkeligheden, så de ikke opfinder ting, som slet ikke har hold i virkeligheden.

Derfor har de tre samarbejdspartnere bag Projekt Edison i Kolding kommune – Business Kolding, Kolding kommunes pædagogiske center og IBC Kolding etableret et Dreamteam af virksomheder, som har sagt ja til at være sparringspartnere for eleverne.

Virksomhederne der har stillet medarbejdere til rådighed, er Bellyfood, Delpro A/S, BSB-Industry A/S, Blue Kolding og Better Energy, så eleverne har kunne stille spørgsmål om bl.a. ernæring, sondemad, vindmøller, solcelleparker, spildevand og meget, meget mere, og det har de i den grad gjort brug af.

I alt 236 grupper var i år tilmeldt Kommunemesterskabet. De blev bedømt af 48 dommere fra Business Kolding og 90 HHX innovationselever, som brugte formiddagen på at høre de mange gruppers idéer og var imponerede over elevernes mange bud på dette års tema ”vi skaber energi”.

Vindergruppen med eleverne Noah, Ella, Petrea og Alberte fra Vester Nebel Skole, havde opfundet et ur, som samler strøm, når man bevæger sig. Gruppen vandt 5000 kr, som Alfa Laval havde sponsoreret.

I alt sender Kolding 10 grupper videre til landsfinalen i Projekt Edison den 29. november, som afholdes som en del af Danish Entrepreneurship Festival i Messe C i Fredericia.

Her bliver de igen udfordret af dygtige erhvervsdommere, og de vil være klar, da både IBC og Business Kolding i fællesskab afholder en pitchtræningsdag for grupperne, inden de igen skal udstille deres idéer til landsfinalen.

Den gule førertrøje skal blive i Kolding. Derfor arbejder Business Kolding, Pædagogisk center og IBC Kolding også til næste år tæt sammen om at give eleverne i Koldings grundskoler de bedste betingelser for at øve sig på entreprenørskab, så flere får adgang til en varieret skoledag, der også finder sted udenfor klasselokalet og i samarbejde med Koldings erhvervsliv.

Messestand vinder Projekt Edison 2023
Vindergruppen havde opfundet et ur, som samler strøm, når man bevæger sig. Foto: IBC.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel