Kolding Netavis

Regerings SU-kniv er dumt med dumt på

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), gruppeformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Hvor er det dog asocialt og dumt, at regeringen vil fjerne et års SU. Især når man lige har brugt 10 milliarder kroner på skattelettelser til dem, der har allermest i forvejen.

Når jeg taler om det her, så er det på vegne af mig selv. Men også Danmarks unge. SU er med til at sikre, at unge fra hjem uden mange penge OGSÅ får en uddannelse. Det er selve fundamentet i vores samfund, at man kan tage en uddannelse og rykke sig ud af trange kår.

Jeg selv havde ikke fået en uddannelse uden SU, og jeg skiftede også studie undervejs, fordi jeg havde valgt forkert. Hvis det sker for unge, der ikke har et stærkt bagland, der hjælper dem økonomisk, er risikoen stor for, at de falder fra.

Og så rammer reformen bl.a. ordblinde hårdt. De vil nemlig løbe tør for SU inden de er færdige med studiet, hvis de har brug for at læse på nedsat tid i en periode.

Gratis uddannelse og SU sikrer, at alle har mere lige muligheder end i andre dele af verden. Det er et af fundamenterne i vores velfærdsmodel.

Regeringen har allerede taget dumme beslutninger. Afskaffelse af Store Bededag. Skattelettelser til de rigeste. Og nu SU-nedskæringer. Derfor er regeringens SU-kniv bare dumt med dumt på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel