Kolding Netavis

Nu indvies nyt stenrev ved Løverodde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Et nyt stenrev blev færdigt ved Løverodde i juli og er nu klar til indvielse. Pressefoto.

Stenbanken Kolding har i samarbejde med Marina City og Kolding Havn etableret det første stenrev i Kolding Fjord. Revet er bygget af 500 tons store sten, der er doneret af landmænd, borgere og byggeprojekter.

Stenrevet blev færdigt i juli i år og er nu klar til indvielse tirsdag.

Elever fra 8. klasse på Bramdrup Skole er kommet med forslag til, hvad stenrevet skal hedde. Jørn Chemnitz (SF), udvalgsformand for Natur, Miljø og Klima ”klipper snoren” til revet og afslører navnet på revet.

Til indvielsen trækker både Jørn Chemnitz og skoleeleverne i våddragt og snorkeludstyr og kigger på revet under overfladen. Udstyret kommer fra Naturpark Lillebælts snorkeltrailer, der er proppet med våddragter og snorkeludstyr, så der er mulighed for alle at komme under overfladen, oplyser Kolding Kommune.

Stenfiskeri har fjernet vigtige levesteder for fisk og havdyr

I danske farvande har der gennem 1900-tallet været et omfattende kystnært stenfiskeri, som har medført, at der er fjernet ca. 8,3 mio. m3 sten fra havet. Det har en negativ effekt på den marine fauna ved kystnære områder. De seneste år er der kommet øget fokus på at skabe bedre forhold for fisk og havdyr i kystnære områder, bl.a. ved at plante ålegræs og etablere stenrev.

Stenrevet ved Løverodde er lavet som et såkaldt formidlingsrev, der skal vække en interesse for livet under overfladen og skabe et oplevelsesrum i havet for børn og voksne. Revet kan besøges med snorkel og kan opleves fra soppedybde ned til 3-4 meters dybde, så der er også oplevelser til dykkere.

Jørn Chemnitz ser frem til indvielsen og glæder sig over, at der er kommet endnu et stenrev i Lillebælt ud for Kolding Kommunes kystlinje. Stenrevet er det tredje, der er etableret inden for de seneste tre år.

-Stenrev har stor betydning for havets biodiversitet, da det skaber skjulesteder for fisk og smådyr, og den lille hval marsvinet søger ofte føde omkring stenrev. Stenrevet ved Løverodde er specielt, fordi det også skal bidrage til at formidle hvilket vidunderligt liv, der findes under overfladen, hvilket er ukendt for mange, fortæller Jørn Chemnitz.

Indvielsen finder sted tirsdag den 19. september klokken 10-12 på Løverodde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel