Kolding Netavis

Vil du være hjerteløber eller er du det allerede? Kom på gratis førstehjælpskursus

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: Trygfonden.

Region Syddanmark tilbyder i samarbejde med Dansk Folkehjælp gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning.

Den 27. november fra kl. 9-13 afholder Dansk Folkehjælp et gratis førstehjælpskursus på fire timer hos 3F Kolding i Store Mødelokale for alle, der ønsker at være hjerteløber og få genopfrisket sin førstehjælpskompetencer.

Som hjerteløber bliver man tilkaldt, hvis der sker et hjertestop i nærheden af det område, man befinder sig i. Tid er afgørende, når det handler om at redde liv, og derfor er det vigtigt, at der hurtigt kan være hjælpere til stede og yde førstehjælp og potentiel genoplivning. Er uheldet ude, bliver hjerteløberne kontaktet gennem en app på telefonen.

Hjerteløbere redder liv

I Danmark får 5.400 personer hvert år hjertestop og ud af dem overlever kun 16%. 76% af disse sker i eget hjem og dermed de lokalområder, hvor vi bor. En af de vigtigste faktorer for overlevelse ved hjertestop er tidsfaktoren, og her spiller førstehjælpere en livsvigtig rolle.

Ved at downloade Hjerteløber app’en kan førstehjælperne blive tilkaldt og være fremme inden for ganske få minutter og dermed være med til at redde liv. Erfaringer fra Dansk Folkehjælp viser, at frivillige kan være fremme før ambulancen ved 80 procent af alle hjertestop.

Gratis førstehjælpkursus

Det er ikke et krav, at man skal have et førstehjælpskursus for at blive hjerteløber, men i samarbejde med Region Syddanmark afvikler Dansk Folkehjælp gratis førstehjælpskurser til alle, der ønsker at være hjerteløber i Kolding Kommune. Tilmelding skal ske via kursusbevis.dk.

Kurset tager fire timer og gennemgår bl.a. førstehjælpens 3 hovedpunkter, overlevelseskæden, Hjerte-Lunge-Redning (HLR) og brug af hjertestarter (AED). Der udleveres en gratis hjerteløbervest, hvis man gennemfører førstehjælpskurset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel