Kolding Netavis

50 millioner kroner i donation til nedslidt spejdercenter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En bevilling på 50 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal sikrer en omfattende fornyelse af KFUM-Spejdernes frilufts- og spejdercenter på Houens Odde ved Kolding.

Et omfattende nybyggeri på Houens Odde Spejdercenter ved Kolding Fjord skal sikre tusindvis af børn og unge en fantastisk mulighed for at møde naturen. Ambitionen er at give tusinder af børn flere oplevelser i den unikke skov og ved fjorden, oplyser KFUM-spejderne i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Fonden støtter fornyelsen af Houens Odde Spejdercenter med 50 millioner kroner for at gøre det attraktivt for endnu flere børn og unge at indgå i et aktivt spejderfællesskab i naturen. Samtidig skabes et attraktivt udflugtsmål for alle i trekantsområdet, hvor den unikke kombination af skov, mose og adgang til vandet byder på enestående naturoplevelser.

Med projektet ‘Landskabets Haller’ vil KFUM-Spejderne i Danmark skabe et unikt og tilgængeligt udgangspunkt for, at spejdere, foreninger, skoler og lokale borgere kan møde naturen. Landskabets Haller erstatter det eksisterende og nedslidte aktivitetscenter, som siden 1970’erne har været ramme for spejderlejre for tusinder af børn.

Med bevillingen er det ambitionen at skabe et sted, hvor også børn og unge med handicap skal have mulighed for at tage del i oplevelser i det grønne. Således bliver centret bygget i forlængelse af idealer om universelt design, som sikrer tilgængelighed og adgang for alle. Med bevillingen er stedet sikret en fortsat udvikling til gavn for børn og unge – også dem, der ikke er spejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel