Kolding Netavis

Morgenmadsklub styrker børns trivsel

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
FødevareBankens morgenmadsklubber, der serverer gratis morgenmad, hjælper børn med at få en god start på dagen. Pressefoto.

Morgenmadsklubber, der serverer gratis morgenmad til børn inden skole, gør en stor og vigtig forskel for børnenes trivsel og forudsætninger for at få en god skoledag.

FødevareBanken har i dag mere end 30 morgenmadsklubber på skoler rundt omkring i hele landet, bl.a. i Kolding kommune.

I disse dage får klubberne leveret de første morgenmåltider til det nye skoleår, og med en ny donation fra Kellogg’s håber FødevareBanken, at kunne etablere flere morgenmadsklubber rundt om i landet – til gavn og glæde for endnu flere børn.

Stor efterspørgsel

Morgenmadsklubberne er en succes, og efterspørgslen på flere er stor:

-Morgenmadsklubberne sørger for, at børn, der møder i skole på tom mave, får et godt og nærende måltid mad. Samtidig får børnene et socialt samlingspunkt, hvor de kan tale og hygge sig med hinanden på tværs af klasser og nogle steder også årgange. Når elever sidder sammen og spiser, øges den sociale sammenhængskraft, og eleverne føler ansvar og er gode til at hjælpe hinanden, fortæller Lea Gry Von Cotta-Schønberg, direktør i Fødevarebanken, i en pressemeddelelse.

Ny kampagne sikrer flere morgenmåltider

Med en ny kampagne i august og september sætter Kellogg’s ekstra fokus på FødevareBankens morgenmadsklubber sammen med en række supermarkedskæder i Danmark.

Hvis du vil være med i kampagnen, kan du scanne QR-koden på udvalgte Kellogg’s morgenmadspakker eller på kampagnemateriale i alle deltagende supermarkeder – og så donerer Kellogg’s et ekstra morgenmåltid til FødevareBanken for dig.

Med til kampagnen følger også en donation, der gør det muligt for FødevareBanken at udvikle og også gerne udvide samarbejdet med skoler i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel