Kolding Netavis

Hver anden klager over farten ved skoler

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kolding Kommune har fået tilsagn om 4,8 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til at udvikle samarbejdet omkring kommunens folkeskoler. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Med skolestarten bliver danske bilisters optræden i trafikken igen et emne til debat. Hver anden forælder, der har børn i skolealderen, oplever nemlig, at der bliver kørt alt for stærkt ved barnets skole.

Afslutningen på skolernes sommerferie markerer også starten på et problem nær landets skoler, nemlig bilisternes fart.

For selvom politiet igen i år er ude og varsle øget kontrol ved landets skoler i de første uger efter sommerferien, så oplever en stor del af de danske skolebørnsforældre, at farten ved landets skoler er alt for høj.

I en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige, svarer hver anden, der har børn i skolealderen, at der bliver kørt for stærkt ved deres barns skole. Mens hver femte oplever, at det sker ofte, oplever tæt på hver tredje, at det sker af og til. Én ud af ti beskriver, at de oplever det sjældent.

-Det er under al kritik, at man som bilist kører med for høj fart i områder, hvor man ved, der er risiko for, at børn færdes på eller nær vejen. At så stor en andel af børneforældrene oplever denne adfærd bør virkelig give stof til eftertanke hos de mange, der hver dag færdes nær landets skoler, så man ikke bare undgår ulykker, men også giver børnene en god oplevelse med at færdes i trafikken, fortæller Henrik Sagild, direktør i skade i Gjensidige, i en pressemeddelelse.

Øget kontrol ved skolestart er ikke nok

Den høje fart giver også anledning for en stor andel af skolebørnsforældrene til at kræve handling. Undersøgelsen viser nemlig, at hver femte efterspørger øget politikontrol.

Og netop dette er igen i år et tema for politiet, der i uge 32 og 33 har varslet øget indsats på skolevejene i forbindelse med skolestart.

-Det er helt naturligt, at man som forældre efterspørger mere kontrol, når man oplever, at der bliver kørt for stærkt ved sit barns skole. Derfor er det også positivt, at politiet igen i år yder en ekstra indsats omkring skolestarten. Den resterende tid er det dog fortsat op til den enkelte bilist at tænke sig rigtig godt om, når man færdes ved landets skoler, og være utroligt opmærksom på, hvilken trafikal adfærd man udviser, siger Henrik Sagild.

Udover bilernes hastighed har politiet også ekstra fokus på brugen af sikkerhedssele hos både børn og voksne, opførslen overfor skolepatruljer samt forældres adfærd omkring parkering og aflevering af deres børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel