Kolding Netavis

Hunde står bag stadig flere skader

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Simon Robben/Pexels (Modelfoto)

De seneste år er der sket en stor stigning i antallet af skader, der er forvoldt af hunde, og samtidig har størrelsen på erstatninger aldrig været højere. Det viser nye tal, som DFIM har udleveret til Gjensidige.

Hunden er danskernes bedste ven, hvilket særligt er kommet til udtryk de seneste år, hvor antallet af hundeejere herhjemme er steget. Men i takt med at flere har valgt at anskaffe sig hunde, er antallet af skader begået af hunde steget markant. Det oplyser Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Hvor der i 2020 var godt 6600 sager med skader forvoldt af hunde, steg antallet af sager til hele 7900 sidste år.

Det viser en ny opgørelse over erstatningssager, hvor hunde er involveret, som forsikringsbranchens garantifonde, DFIM, har udleveret til Gjensidige Forsikring.

Rekordhøjt niveau på erstatninger

Men det er ikke kun antallet af sager, der er steget. Det samme er erstatningerne i forbindelse med skaderne, så de i dag ligger på et rekordhøjt niveau på over 5000 kroner i gennemsnit.

Og den udvikling er ærgerlig, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.

-Hunde er dejlige dyr, og derfor skal de behandles med kærlighed og respekt, hvor man bruger tid på at opdrage dem og holde dem under opsyn, hvis man er ude blandt andre. Og her påhviler der et ekstra ansvar, hvis man har sin hund uden snor, fortæller Henrik Sagild, der i samme ombæring understreger, at det eksempelvis med hvalpe kan være svært at gardere sig helt mod materielle skader.

Hunde uden snor

Netop hunde uden snor er noget, der ofte fører til ærgerlige situationer og usikkerhed blandt danskerne.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige.

Her svarer hver tredje dansker, at de har oplevet situationer, hvor en hundeejer ikke har haft kontrol over sin hund, mens godt hver femte siger, at hundens adfærd har gjort dem utryg.

Og de tal bør føre til eftertænksomhed hos den enkelte hundeejer, mener Henrik Sagild.

-Hunden er altid ejerens ansvar, og det betyder, at du skal sørge for, at den hverken er til gene for andre mennesker eller skaber utryghed. Folk har meget forskellige grænser, når det kommer til interaktion med hunde og andre husdyr, og det betyder altså, at du skal sørge for at have fuld kontrol over den – også selvom du bevæger dig i et område, hvor den godt må løbe frit omkring, slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel