Kolding Netavis

Fire partier vil have flyttet dette til bibliotekerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: BlumePress.

Byrådspartierne Venstre og Dansk Folkeparti har i samarbejde med Liberal Alliance Kolding og Nye Borgerlige Kolding sat følgende punkt på dagsordenen:

”Pas og kørekort på Kolding bibliotek”.

I flere kommuner har man flyttet opgaven med at få lavet- og fornyet pas og kørekort fra Borgerservice til biblioteket. Det betyder, at der i de fleste tilfælde ikke er behov for, at tage unødigt fri fra arbejde, for at tilpasse sig åbningstiderne på Borgerservice.

-Helt grundlæggende handler det om frihed, altså muligheden for, at kommunen tilpasser sig efter borgerens behov og ikke omvendt. Her er pas og kørekort en måske lille, men helt oplagt ting at kigge på, og jeg er glad for, at vi i en stærk alliance med de tre andre partier, kan stå sammen om dette, fortæller Venstres borgmesterkandidat, Jakob Ville.

Søren Rasmussen (DF), der er 2. viceborgmester og gruppeformand, bakker op:

-Vi vil gerne vise, at der er en borgerlig sammenhørighed, og at vi kan samarbejde bredt, også med partier, der endnu ikke er i byrådet. Forslaget beror på god gammeldags sund fornuft. Jeg tror derfor på, at punktet vinder opbakning blandt de øvrige partier, så vi hurtigst muligt kan få afklaret om der ikke er grundlag for, at opstarte håndteringen af pas og kørekort på biblioteket, siger han.

Hos Liberal Alliance giver punktet også positive miner. Nikolaj Steffenauer, der stiller op som spidskandidat til kommunalvalget i 2025 siger:

-LA vil altid gerne samarbejde med dem, der ønsker at give borgerne mest mulig frihed, og mest muligt for skattekronerne. Personligt er jeg meget tilfreds med, at Venstre og DF rækker hånden uden for byrådssalen, og inviterer os andre borgerlige med ind, hvor der sættes en dagsorden. Med dette punkt er jeg i hvert fald sikker på, at hvis det implementeres, så vil det være en massiv serviceforbedring for de borgere, der hver dag tager afsted og passer deres arbejde. Det er allerede en succes i eksempelvis Fredericia og Varde, så mon ikke det også bliver det i Kolding.

Nye Borgerliges formand, Jan Tambo, er ligeledes glad for at man kan stå sammen de fire partier imellem.

-Det her viser jo, at der er en reel lyst til samarbejde, og handling tæller i min optik væsentligt mere end ord. Personligt håber jeg, at dette punkt bliver en succes, og at ordningen måske endda kan udvides, så man på centerbyernes biblioteker kan tilbyde det samme, så man ikke nødvendigvis skal til Kolding, hvis man for eksempel bor i Vamdrup.

I punktet på dagsordenen omkring pas og kørekort på Kolding bibliotek skrives der blandt andet:

-At det på baggrund af andre kommuners erfaringer, herunder økonomi, afklares om der er grundlag for at flytte pas og kørekort til Kolding bibliotek. (Andre kommuner kunne være Fredericia, Varde og Syd Djurs)

-At der igangsættes en forsøgsperiode over X måneder såfremt afklaringen viser at der er grundlag for at flytte pas og kørekort til Kolding bibliotek.

-At, såfremt forslaget implementeres, der undersøges om der er andre opgaver, så som oprettelse af mit ID og lignede, der med fordel for kommunens borgere, kunne flyttes til Kolding bibliotek.

Blandt de fire partier er der enighed om, at det er muligt at finde flere andre områder, hvor fælles udspil kan give mening.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel