Kolding Netavis

Ekstra hjælp til julehjælp i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Klaus Sletting.

Der er i år ekstra hjælp til julehjælp i Kolding – og i øvrigt hele Danmark.

Det er blevet ekstra dyrt at være dansker. En ud af fem danskere siger, at de er bekymrede over, om deres husstand har råd til at købe den nødvendige mængde mad eller må gå hårdt på kompromis med valget af madvarer den kommende tid.

Det viser den seneste undersøgelse af YouGov for Nordea og Stop Spild Af Mad.

Hjælp til julehjælp

Der er heldigvis hjælp at hente. Stop Spild Af Mad’s landsdækkende portal til donation og modtagelse af overskudsmad, GratisMad.dk gør det nemmere og hurtigere for madfattige danskere at modtage god, gratis overskudsmad i deres lokalområder.

GratisMad.dk består af en lettilgængelig gratis digital portal på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom – det vil sige fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte – at få nem og hurtig adgang til gratis lokal overskudsmad, over hele landet og på en værdig måde.

Portalen GratisMad.dk bruges også til, at flere lokale donorer af overskudsmad, eksempelvis fødevareproducenter, supermarkeder, grossister og lignende let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere, såsom madspildsorganisatoner, væresteder, herberger, velgørende organisationer, madspildsgrupper og lignende.

Derved bliver disse forvandlet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere. GratisMad.dk er udviklet af Stop Spild Af Mad og PlanMiljø med støtte fra Lemvigh-Müller Fonden.

I skivende stund er der 689 modtagerorganisationer på portalen GratisMad.dk – og portalen har fået knap en halv million besøg.

I år bliver portalen GratisMad.dk også en ekstra hjælp til julehjælp – og flere velgørende danske nødhjælpsorganisationer har allerede tilkendegivet, at de bruger portalen til afviste julehjælpsansøgere. Men også til hverdagen er GratisMad.dk en god håndsrækning til kampen mod madspild og madfattigdom.

Også i Kolding kan man finde madspildsorganisatoner, væresteder, herberger, velgørende organisationer, madspildsgrupper, som uddeler gratis mad, bl.a. Kolding Madhjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel