Kolding Netavis

Café Mødestedet i Vamdrup lukker

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: H.E. Haulrich.

Et faldende antal gæster og stigende udgifter på grund af inflationen betyder, at den sociale Café Mødestedet i Vamdrup er nødt til at lukke ved udgangen af året.

I over 25 år har Café Mødestedet været et alkoholfrit og rummeligt samlingssted. Som en del af KFUM’s Sociale Arbejde har den sociale og diakonale indsats hvilet på det kristne menneskesyn med det formål at skabe værdige kår for mennesker. Caféen har blandt andet tilbudt fællesskab, udflugter, banko, juleaften, fællesspisninger, samtaler, omsorg, mad og kaffe.

130923 Cafe Moedestedet Vamdrup 03 foto H E Haulrich
Café Mødestedet. Foto: H.E. Haulrich.

Mødestedet, som har ligget i Jernbanegade 3 i Vamdrup siden 1996, er udelukkende drevet af frivillige.

-Det er rigtigt ærgerligt at lukke, for der har været mange mennesker igennem i tidernes løb. De frivillige har ydet en kæmpe indsats i driften af caféen, hvilket de skal have en stor tak for. Men i dag har vi ikke brugere nok til at holde caféen kørende, fortæller Jens Kock, formand for Café Mødestedets styregruppe, i en pressemeddelelse.

Han takker kommunen, menighedsrådet og Mindefonden for godt samarbejde.

Underskud de seneste år

Mødestedet har en driftsaftale med Kolding Kommune, men de seneste år har caféen kørt med underskud. Antallet af gæster er faldet efter corona-nedlukningerne, og derfor er caféens i forvejen beskedne indtjening faldet. Samtidig har inflationen medført en stigning i udgifterne til blandt andet husleje, vand, varme, el og fødevarer.

-Efter en grundig gennemgang af økonomi, caféens aktiviteter, samarbejdsmuligheder mv. har KFUM’s Sociale Arbejde besluttet, at det er nødvendigt at afvikle Café Mødestedet, siger Dorthe Bjerre faglig leder for caféer og væresteder i KFUM’s Sociale Arbejde.

130923 Cafe Moedestedet Vamdrup 01 foto H E Haulrich
Café Mødestedet. Foto: H.E. Haulrich.

Caféen har sidste åbningsdag den 8. december, hvor der vil blive holdt et lukket arrangement for gæster, frivillige og styregruppen.

I tiden indtil lukningen vil de frivillige, styregruppen og KFUM’s Sociale Arbejde hjælpe gæsterne med at finde og bygge bro til andre netværk og sociale aktiviteter i nærområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel