Kolding Netavis

360.000 kroner til bæredygtig beklædning og borgerinddragelse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Nicolai Kultur har sammen med Spinderihallerne og Kulturhuset Bispen fået 360.000 til et projekt om bæredygtig beklædning og borgerinvolverende metoder.

Hele 360.000 kroner har Nicolai Kultur (Kolding), Spinderihallerne (Vejle) og Kulturhuset Bispen (Haderslev) fået til projektet Repair, Remake & Re-design, der skal koble deltagelse med bæredygtig omstilling.

Det vil ske til workshops, udstilling og modeshow, hvor borgerne selv er aktive i at reparere og re-designe brugt tøj.

Projektets tilgang er craftivism – en ’slow activism’, hvor borgerne selv, med nål og tråd som middel, handler og tager ansvar for en mere bæredygtig tilgang til tøj.

Med projektet aktualiserer vi deltagelse og craftivism i workshops målrettet kulturaktører og kulturinstitutioner i forhold til at modne lysten til at sætte gang i bæredygtige beklædningstiltag for borgerne.

Ved at klæde aktørerne på til borgerinvolverende aktiviteter, ønskes det, at flere kulturaktører og kulturinstitutioner skaber fællesskaber omkring repair, re-make og re-design af brugt tøj.

-Vi er meget glade for donationen fra Kulturregion Trekantområdet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som vi finder uhyre vigtigt. Det skyldes blandt andet, at tøj og tekstiler er nr. 4 på listen over det mest miljøbelastende forbrug i EU. Men ofte baserer vi vores forbrug på følelser, og i projektet vil vi derfor i formidlingen lægge fokus på betydningen af beklædning for borgerne – og altså oplevelser omkring tøj mere end en løftet pegefinger, fortæller leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby, i en pressemeddelelse.

Projektet er forankret hos Nicolai Kultur, modeshowet vises både i Nicolai Kultur og Spinderihallerne, og udstilling og workshops kan ses og opleves hos Nicolai Kultur, Spinderihallerne og Kulturhuset Bispen.

Projektet går således på tværs af kommunerne Kolding, Vejle og Haderslev med potentiale til at vidensdele med endnu flere kulturhuse, foreninger og borgere.

De 360.000 kr. er tildelt de tre kulturhuse af Kulturregion Trekantområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel