Kolding Netavis

Würth vinder Handicappris

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Würth modtog tirsdag Handicapprisen, der uddeles af Handicaprådet i Kolding Kommune.

Kørestolsbruger Søren Thune, der er ansat hos Würth, indstillede sin arbejdsplads til at modtage årets Handicappris for deres mangeårige indsats med at rumme borgere med fysisk eller psykisk handicap. Tidligere i denne uge blev det så offentliggjort, at netop Würth modtager Handicaprådets Handicappris 2019.

-Vi har respekt for alle mennesker

Würth var mødt talstærkt op i rådhussalen på Kolding Rådhus, da de modtog prisen. HR-chef, Karen Lebahn Bentzen, er glad og stolt over, at Würth vandt prisen.

– Würth Danmark A/S vil gerne tage ansvar for, at der er plads til og respekt for alle mennesker – også mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Vi har medarbejdere, der har fået enten et fysisk eller psykisk problem efter ansættelsen, men for at fastholde disse medarbejdere, vil vi gerne vise hensyn, hvor det kan forenes med jobbet. Enten at lave en aftale om nedsat tid eller anden jobfunktion, siger Karen Lebahn Bentzen og fortsætter:

– Vi har ligeledes et godt samarbejde med Kolding Kommune om at hjælpe personer, der skal vende tilbage til arbejde efter et længere varende sygeforløb og skal ud i praktikforløb. Disse praktikforløb er i helt almindelige jobfunktioner ud fra den enkles kvalifikationer.

En lokal ildsjæl

Handicapprisen gives hvert år til en lokal ildsjæl, der har ydet en særlig indsats på handicapområdet; en lokal virksomhed, som har fokuseret på potentialet hos mennesker med handicap; en lokal forening, som har arbejdet aktivt for personer med handicap; eller et lokalt byggeri, hvor man ud over de lovgivningsmæssige krav om tilgængelighed især har medtænkt problemløsninger for personer med handicap.

Formanden for Handicaprådet i Kolding Kommune, John Arne Sørensen, begrunder deres valg af netop Würth.

– I sit arbejde lægger Handicaprådet meget stor vægt på, at personer med handicap kan få en så normal tilværelse som muligt. Dette indebærer blandt andet en meningsfuld beskæftigelse. Derfor faldt vores valg i år på Würth, der igennem flere år har skabt mulighed for dette, siger John Arne Sørensen.

Der var blevet indstillet i alt 7 til at modtage handicapprisen 2019.

Sidste år modtog Super Brugsen i Bramdrupdam Handicapprisen 2018, fordi de altid giver sig tid til mennesker med et udviklingshandicap og fysiske handicap.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel