Vinterhaver lyser Nicolai op

Søndag 01. December 2019 07:55 468

I forbindelse med Åbne huse i Nicolai præsenteres den midlertidige lysinstallation Vinterhaver af arkitekt Sarah Fredelund.

Decembermørket i Nicolai Gården bliver fra 5. til 7. december oplyst af den legende installation Vinterhaver, der er lavet af arkitekt Sarah Fredelund. Det hele i forbindelse med Åbne huse i Nicolai og Kolding Light Festival, oplyser Nicolai i en pressemeddelelse.

I værket Vinterhaver møder den besøgende tre lysende drivhuse, der står som urbane lanterne i Nicolai Gården. Hver vinterhave udstiller og udfolder en særlig type af lys og viser, hvordan man med simple lysgreb kan forandre og forvandle oplevelsen. Sarah Fredelund ønsker at skabe umiddelbare og inkluderende lysoplevelser, der møder de besøgende i øjenhøjde og inspirerer folk til selv at udfolde lysets mange kvaliteter og gå på opdagelse i lysets legende univers.

Til de der ønsker en ekstra dimension I værket, man kan fordybe sig I forholdet mellem lys og liv, og læse om, hvad netop disse tre typer af lys (hhv. det hvide lys, det farvede lys og UV lys) har af betydning for det, som lever og vokser.

Sarah Fredelund er arkitekt og lysdesigner. Hun er arbejdet primært I mødet mellem lys, mennesker og rum, og herigennem oplevelsen af ‘sted’. Sarah har blandt andet været med til at lave lyset til det nye Noma, som vandt årets lyspris 2018.

I foråret 2019 blevet hun kåret af det internationale ‘Lighting Magazine’ som en af verdens top 40 lysdesignere under 40. Sarah er selv født og opvokset I Kolding, så byen har en helt særlig plads I hendes hjerte og bevidsthed.

Tags