Kolding Netavis

Veteraner på vej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Til sommer deltager en række veteraner, der er tidligere udsendte, på en 75 km lang vandrertur med oppakning. Turen gennemføres med hjælp fra en række sponsorer og samarbejdspartnere.

Veteranerne fra Kolding kobler sig på vandreturen Fjällräven Classic og går sammen med de andre vandrere.

– Vi får brugt vores kræfter på en sjov og anderledes måde. Sove i telt, lave maden på brænderen. Snakke eller tie stille mens vi går. Ganske enkelt at have det sjovt og hyggeligt. Grundlæggende er det fedt at vandre i naturen. Der sker noget, når vi går langt og i flere dage, siger Ronnie Gram, Veterankoordinator i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

75 kilometer lang vandretur

Veteranerne deltager i den hyggelige, men dog 75 kilometer lange vandretur, som led i at koble lidt af fra hverdagens stress og jag. Veterankoordinatoren samarbejder tæt med veteranerne om turen, således at de har ejerskab og engagement i turen.

– Det går fint i tråd med et projekt ”Aktiv Veteran” som starter i uge 6 og omfatter flere frivillige i flere foreninger i Kolding, og omhandler fysisk træning/ aktivitet. Blandt andet outdoor træning, spinning, løb, yoga og vejrtrænings øvelser, uddyber Ronnie Gram.

Deltagerne har selvrygsæk, telt, sovepose, liggeunderlag, tøj, brænder m.m. med. Alt efter hvor meget de tager med, sniger vægten incl. vand sig op på omkring 15-18 kg. Frem mod turen mødes de til forskellige træningspas med udgangspunkt fra Marielundskoven, så de kommer i god form.

Easyfood har bevilget 5.000 kroner til et dække noget af tilmeldingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel