Kolding Netavis

Værtshusejer kåret som “Årets ildsjæl”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tirsdag aften blev der uddelt kulturpriser. Desuden vandt en værtshusejer prisen som “Årets ildsjæl”.

Det trak fulde huse, da Kulturudvalget i Kolding Kommune uddelte årets kulturpriser tirsdag aften. 250 frivillige og professionelle kulturfolk var mødt op til den festlige – og udsolgte – Kulturevent 2019, som foruden uddeling af priser bød på blandt andet kulturmesse og underholdning med Mungo Park, Dr. Dorothea Teatret og Kolding Musikskole med flere.

I alt fire priser blev uddelt, herunder en publikumspris ’Årets ildsjæl’, som blev afgjort ved sms-afstemninger. Prisen gik til Vivi Andersen fra Falderebet, til stor begejstring for de mange fremmødte, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Vivi Andersen fik for 12 år siden en ide, som mange rystede på hovedet af. Hun ville starte poesioplæsning på hendes værtshus Falderebet. Som tænk så gjort, og resten er historie, som man siger. Hver tirsdag stiller frivillige sig op på en prædikestol, som Vivi Andersen har arvet af en af værtshusets gæster, og læser poesi højt. Med stearinlys ved siderne og skibsmotiver i baggrunden føler de sig nærmest som i “Døde Poeters Klub” over for en skare ivrigt lyttende gæster.

Prisen Årets Kulturelle highfive gik til Kolding Husflid. Kolding Husflid stod bag udstillingen ”Sy din By” på Kolding Bibliotek i 2018. Aktuelt er de i fuld sving med at sy et nyt bagtæppe til Godsets Metalcafe. De 10 damer fra foreningen er ved at omdanne aflagte heavy metal t-shirts til et stort bagtæppe i form af fem gobeliner med dødningehoveder, blod og ødelæggelse, som kan opleves på Godset i juni. Et skønt og sjovt clash mellem traditionelt håndarbejde og heavy metal-kultur, og et eksempel på et nytænkende og skævt samarbejde.

Prisen Årets kulturelle aftryk gik til Dronning Dorothea Teatret for deres forestilling Koldinghus Live. Koldinghus Live var en forrygende jubilæumsforestilling, som var med til at markere 750-året for Kolding og Koldinghus. Et utal af frivillige var involveret i realiseringen af showet, hvor også bysbarnet Stig Rossen var et stort trækplaster.

Aftenens sidste pris, KulturKolding-prisen, gik til Kolding Musikskole for deres 50-års jubilæumskoncerter.

Kolding Musikskole havde 50-års jubilæum i 2018, og det fejrede de med små og store koncerter drysset med rund hånd ud over hele året. Næsten hver fredag spillede musikskolens elever koncert på Akseltorv i Kolding. I regn, blæst, slud og strålende solskin stod eleverne på Rådhusets trapper og spillede gratis koncerter til glæde for byens borgere. Musikskolen havde også en stor jubilæumskoncerten på Kolding Teater med Palle Mikkelborg samt en række andre koncerter i årets løb – alle i jubilæet tegn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel