Kolding Netavis

Uventet sejr til Lukas Staub

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Lukas Staub fra Kolding vandt årets første løbssejr i 1600 Challenge. Foto: Kim Gripping.

Det lignede alt andet end en potentiel vinderweekend, da 1600 Challenge-køreren Lukas Staub og Dankemi Racing tog hul på Sommerløbet på FDM Jyllandsringen – men sådan endte det.

Under forberedelserne opdagede teamet en defekt på en af støddæmperne. En hjælpsom konkurrent udlånte et sæt reservestøddæmpere, men uden at have justeret dem til teamets Suzuki Swift var forventningerne ikke høje tilresultaterne.

-Vi stod lidt på herrens mark uden chance for at lave opsætning på bilen inden træningen startede, så vi vidste godt at det her blev meget op ad bakke, fortæller Lukas Staub i en pressemeddelelse.

I tidtagningen var den unge racerkører fra Kolding helt nede på ellevtepladsen med godt halvandet sekund op til den hurtigste kører. En god start i det første løb gav til gengæld et pænt hop frem i feltet, hvor Lukas kunne køre i mål på en sjetteplads.

Flere justeringer på bilen blev foretaget inden det næste løb, og mens farten stadigvæk ikke helt var til stede i bilen, kompenserede Lukas Staub med en kanonstart.

-Jeg fik en ret god start og skød frem gennem feltet, og fordi de nærmeste konkurrenter lå og kæmpede indbyrdes, kunne jeg køre et forspring ud, fortæller Lukas Staub, som kørte årets første løbssejr i hus på trods af den manglende fart i bilen.

-Det har virkelig været en vild weekend. Vi havde afskrevet alle chancer for et godt resultat, men da muligheden opstod var jeg klar og gav den alt, jeg kunne. Jeg er rigtig glad og glæder mig rigtig meget til at komme afsted til næste løb, hvor vi har fået monteret en ny undervogn på bilen, siger Lukas, som har fået smag for flere sejre:

-Ja, det er klart. Når bilen kører helt som den skal tror jeg, at vi kan være med i kampen hver gang, og det glæder jeg mig til.

Næste løb i 1600 Challenge køres på Ring Djursland den 13-14. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel