Kolding Netavis

Unik adgang til historiske lokaler i Kolding midtby

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det Gamle Elværk. Foto: Jazz I Trekanten.

Festugens signaturkoncert giver unik adgang til historiske lokaler i Kolding midtby.

For første gang i flere år, får nysgerrige borgere adgang til den historiske og smukke bygning Det Gamle Elværk i midtbyen. Det sker i forbindelse med Trekantområdets festuge signaturkoncert, Resonerende Rum.

Det gamle elværk åbner op for et sanseligt lydbad

Lars Greve, som er kunstneren bag det specielle koncertformat Resonerende Rum, har til lejligheden komponeret stykket “Garden”. I stedet for traditionelle højttalere, transmitteres lyden gennem store metalplader, samt bygningens flader. Resultatet er en koncert, hvor lyden høres og mærkes via vibrationer i kroppen, som strømmer gennem kroppen, alt imens man som publikum bevæger sig rundt i rummet.

Lydkunsten og musikken skabes i samspil mellem publikum, de særprægede flader som bygningen rummer, samt tonerne som Lars Greve improviserer og kombinerer i samspil med omgivelserne i maskinrumsbygningen.

Fra dampmaskiner til serverrum

Selve bygningen er fra 1898 og leverede frem til 50’erne strøm til midtbyens koldingensere, gennem bygningens dampmaskiner og sidenhen dieselmotorer. Indtil 2021 blev bygningen blandt andet anvendt til serverrum for Kolding kommunes IT-afdeling, og bygningen har i mange år været lukket for offentligheden.

Eksperimenterende lydkunst på tour i Trekantområdet

Lars Greve skal i løbet af Trekantområdets Festuge turnere rundt i tre af områdets byer med udstillingen. Grindsted, Fredericia og Kolding er udvalgt til projektet, og rummer hver især særprægede bygninger, som vil skabe unik lyd og koncertoplevelser.

Til åbningen af udstillingen lørdag klokken 14 vil Kulturudvalgets næstformand, Merete Due Paarup, åbne udstillingen med en tale.

Koncerten er gratis, og vil starte med en ”antændelseskoncert”, hvor publikum får muligheden for at opleve Lars Greve optræde live med hans komposition ”Garden”. Undervejs bliver koncerten optaget, og vil dagen efter blive genafspillet i lokalerne.

Resonerende Rum kan opleves:

Lørdag 26. august klokken 14-17: Det Gamle Elværk, Kolding.
Søndag 27. august klokken 14-17: Det Gamle Elværk, Kolding.
Tirsdag 29. august klokken 19-21: Grindsted Unge- og Kulturhus, Grindsted.
Onsdag 30. august klokken 16-19: Grindsted Unge- og Kulturhus, Grindsted.
Fredag 1. september klokken 14-20: Kulturkasernen, Fredericia.
Lørdag 2. september klokken 14-17: Kulturkasernen, Fredericia.

Koncerten er lavet i samarbejde med Lars Greve og Jazz I Trekanten, støttet af Statens Kunstfond og Trekantområdets Festuge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel