Kolding Netavis

Unge skal høres i klimaudfordringer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

De unge skal høres i de klimaudfordringer, som vi står overfor.

Sådan lyder det fra formanden for Koldings Ungdomsråd, Alexander Nørup, når han beskriver de unges rolle i klimadebatten. Tidligere på året besluttede Ungdomsrådet, at Kolding skal have sit helt eget Ungeklimaråd, som udelukkende skal bestå af unge mennesker mellem 13-30 år.

– Det er vigtigt at unge inddrages i de beslutninger, som på sigt kan være med til at påvirke dem og den næste generation. Derfor vil vi i Ungdomsrådet gerne mobilisere alle unge i kommunen, som har en interesse for klimaet og bæredygtighed, så de kan være med til at sætte skub på den bæredygtige dagsorden, fortæller Alexander Nørup i en pressemeddelelse.

Idéen til at etablere et klimaudvalg for unge kommer fra det nationale ungeklimaråd, som i april måned kom med deres anbefalinger til regeringen. Nu griber Kolding Kommune bolden sammen med Koldings Ungdomsråd, og håber, at en masse unge mennesker melder sig på banen.

Vil du være med i Ungeklimarådet?

Torsdag den 19. september klokken 19-21 inviteres alle interesserede unge mellem 13-30 år til et arrangement i By- og Udviklingsforvaltningen på Nytorv 11. Her kan man melde sig til at blive en del af ungeklimarådet, være med til skabe rammerne og møde lokale politikere og embedsfolk, som står klar til at drøfte hvilke temaer, emner og problemstillinger, som ungeklimarådet skal arbejde med fremadrettet.

Til arrangementet serveres snacks og noget koldt at drikke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel