Kolding Netavis

Udsigt til nye almene boliger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Efterspørgslen på lejeboliger i Kolding er stor, og derfor har Byrådet afsat 30 mio. kr. i budgettet til nye almene boligprojekter de næste år, hvoraf en stor del placeres i kommunens center- og landsbyer.

Boligbehovet vokser i Kolding, ikke mindst for nye lejeboliger. Derfor har Kommunen efterlyst forslag og idéer fra boligorganisationerne til nye boligbyggerier. Ud fra de indkomne forslag har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget besluttet at arbejde videre med fem projektforslag, der vil give ca. 75-80 nye almene boliger. De fem forslag er placeret i Vamdrup, Almind, Christiansfeld og Kolding.

– Kolding er en populær tilflytterkommune, og det er ingen hemmelighed, at vi dårligt nok kan følge med efterspørgslen. Vi har fået rigtig mange gode forslag fra boligorganisationerne til nye projekter forskellige steder i kommunen og det glæder mig, at vi nu kan udpege de boligprojekter, som vi går videre med i de kommende år. Det betyder, at vi kan udvide vores boligtilbud, så de passer til mange forskellige livsfaser og med en stor geografisk spredning, fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse.

Ud over de fem projekter har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget øremærket midler til ca. 60-65 nye boliger i kommunens landsbyer og Kolding bymidte. Hvor de præcist skal placeres, beslutter udvalget i løbet af næste år.

Almene boliger i Marina City

Der er også planer om at bygge almene boliger i den nye bydel i Kolding, Marina City.

Byrådet har tidligere tilkendegivet, at omkring 25 procent af ca. 400 boliger i Marina City skal opføres som almene boliger og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget peger på, at AAB/Bovia skal stå for byggeriet. I alt har byrådet øremærket midler i budgettet som grundkapital til 100 almene boliger i den nye bydel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel