Kolding Netavis

Trygfonden uddeler 850.000 kroner til lokal klub

Kolding Volleyball Klub fik forleden overrakt 850.000 kroner af TrygFonden til projektet Ung i Volley. Pressefoto.

Sportsfællesskaber skal mindske børn og unges mistrivsel. Stor donation gør ideer til virkelighed i lokal volleyklub.

Kolding Volleyball Klub fik forleden overrakt 850.000 kroner af TrygFonden til projektet Ung i Volley, der skal give børn og unge trygge fællesskaber gennem foreningslivet og breddeidrætten.

-‘For os er det virkelig stort, at TrygFonden kan se værdien i vores projekt og donerer midler til det. Vi er et lokalt forankret projekt, og deres bidrag står for en stor del af Ung i Volley, så uden dem kunne det ikke blive til noget, siger projektleder for Ung i Volley, Fie Buhl Smedegaard, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-For os er det virkelig stort, at TrygFonden kan se værdien i vores projekt og donerer midler til det. Vi er et lokalt forankret projekt, og deres bidrag står for en stor del af Ung i Volley, så uden dem kunne det ikke blive til noget.

TrygFonden arbejder for, at flere børn og unge trives – både fysisk, mentalt og socialt – og at alle er en del af et fællesskab. Netop derfor ville de gerne støtte projektet Ung i Volley.

-Kolding Volleyball Klub har gennem flere år i den grad vist, at de kan få ting til at ske og har med deres store engagement og høje ambitioner fået mange flere – i alle aldre og på alle niveauer – til at opleve den glæde, som volleyball og foreningslivet kan bidrage med både fysisk og mentalt. Med Ung i Volley vil klubben skabe et miljø, hvor de unge trives og kan lide at komme – uanset forudsætninger på en volleyballbane. Helt centralt er det positive fællesskab, og sådan en indsats vil vi meget gerne bidrage til, fortæller Mikkel Linnet, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen.

Kolding Volleyball Klub ønsker at mindske ensomhed og mistrivsel blandt børn og unge i Kolding Kommune. Det vil de gerne gøre ved at skabe et inspirerende ungdomsmiljø, hvor flere unge får lyst til at deltage aktivt, fordi de oplever et givende fællesskab:

-Som barn husker jeg, at foreningslivet havde en anden form i fysiske fællesskaber. I dag har online fællesskaber vundet større indpas, og det er der, unge mødes nu. Vi vil gerne give dem et sted, hvor de igen kan blive en del af det fysiske fællesskab og engagere sig, således de mærker et tydeligt og nærværende frirum, forklarer Fie Buhl Smedegaard.

Unges stemmer skal være retningsgivende

Det bliver stadig sværere at fastholde børn og unge i foreningslivet, og særligt efter at de er fyldt 13 år, viser rapporter på området. Som opstart i projektet har Kolding Volleyball Klub derfor haft workshops med de unge i klubben for at høre, hvad de gerne vil være en del af, og hvad der skal til, for at de engagerer sig.

Her pegede de særligt på medbestemmelse. Det betød, at som et af de første tiltag har Kolding Volleyball Klub fået et ungeudvalg, der skal være klubbens stemme mellem unge og bestyrelsen.

-Jeg synes det er fedt at få lov til at give de unge i klubben en stemme. Jeg håber det får de unge til at føle sig set og hørt i klubben, så det ikke bare altid er de voksne der bestemmer, siger Alberte Søgaard Hansen, som er en del af KVKs nye ungeudvalg.

Her kommer donationen fra TrygFonden konkret til at gøre en forskel for, at de unges ideer kan blive til virkelighed. Pengene skal blandt andet gå til sociale aktiviteter og positive fællesskaber, der er faciliteret af unge, uddannelse af frivillige unge og bidrage til aktiviteter for børn uden for SFO og andre eftermiddagstilbud.

Del denne artikel