Kolding Netavis

Trio med Thomas Blachman på trommer giver koncert i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kom til koncert med Thomas Blachman, Carsten Dahl og Lennart Ginman.

Hvis du nogensinde har overvejet, om Thomas Blachman faktisk er en dygtig musiker, har du nu muligheden for at opleve ham på Godset i Kolding, hvor han som trommeslager i trioen GinmanBlachmanDahl går på scenen fredag den 21. maj.

Du kan godt begynde at glæde dig, for uanset om det er herhjemme eller i udlandet beviser trioen, at de er i en kategori for sig.

Nyt album

I 2004 udkom debutalbummet Ginman/Blachman/Dahl,  og 16 år senere har de så udgivet deres andet album med titlen “The Velvet Blues”. Albummet hylder de store jazzklassikere, men indeholder også trioens egne kompositioner.

Albummet tager udgangspunkt i det åbne musikalske univers med plads til både improvisationens magi og jazzens klassiske melankoli. Anmelderne og jazzelskere er vilde med albummet.

De tre gamle venner, som har spillet sammen i snart 20 år, er mesterligt dygtige hver for sig, men sammen er de altid en ekstraordinær, storslået oplevelse og ganske enkelt et af Danmarks fremmeste bud på en moderne jazztrio.

Landskendt X Factor dommer

Thomas Blachman er landskendt som dommer i X Factor-programmerne, men det er nok ikke alle der ved, at han igennem mange år også har været en eminent professionel trommeslager og producer. Han er bl.a. kendt som trommeslager i jazzgruppen Page One.

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og improviserende danske musikere og pianister. Han har medvirket på mere end 300 CD’er, vundet utallige priser.

Bassisten Lennart Ginman har gennem sin karriere spillet med og været producer for et utal af kunstnere. Han er også kendt som kurator af Summer Sessions på Vallekilde Højskole og som tidligere musikchef i Copenhagen Jazzhouse.

Koncerten finder sted fredag den 21. maj klokken 20.00 hos Jazz6000 på Godset i Kolding. Billetter sælges kun i forsalg på www.jazz6000.dk.

Jazz6000 overholder alle gældende coronaregler og der skal forevises gyldigt coronapas/negativ Covid19-test samt ID. Husk også mundbind eller visir.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel