Kolding Netavis

Travle busruter: Se om bussen er forsinket

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Udvalgte busstoppesteder får nu såkaldte realtidsskærme, der viser, hvornår den næste bus kommer. I første omgang kommer der otte skærme i Kolding by.

Den første elektroniske skærm, der viser næste busafgang, er tirsdag sat op på Ålegården.

De resterende syv skærme kommer op i løbet af de næste dage på Klostergården, Mazantigade, Buen, Sydbanegade og ved Kolding Storcenter.

– Vi placerer skærmene på de busstoppesteder, hvor der er flest busruter, afgange og passagerer, altså de travleste bus-knudepunkter, forklarer projektleder Alexander Priesemann fra By- og Udviklingsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Skærmene viser, hvornår næste bus ankommer til det pågældende busstoppested for op til seks ankomster. Teknologien bag skærmene er en GPS-sender, der er placeret i busserne og hele tiden sender opdaterede data til skiltene og dermed meget præcist kan vise, hvor længe man skal vente på den næste bus.

Ekstra service

Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over den ekstra service som buspassagererne på de udvalgte busstoppesteder får.

– Vi vil rigtig gerne have flere til at benytte den offentlige trafik for at lette lidt af trafikken i Kolding by, og realtidsskærmene er et tiltag i retning af en højere service for buspassagererne. Undersøgelser fra udlandet viser, at realtidsskærmene er med til at gøre busruterne mere synlige og på den måde får flere til at vælge bussen, forklarer Jakob Ville.

Realtidsskærmene giver også mulighed for, at Kommunen og Sydtrafik kan sende vigtige informationer ud til ventende buspassagererne, fx trafikmeddelelser, store forsinkelser på grund af uheld eller lignende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel