Kolding Netavis

Trafikken påvirkes af vejarbejde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Mandag den 12. november skal der sættes ekstra autoværn op ved broen over Kolding Å på Plovfuren i Kolding.

Vejarbejdet betyder, at Plovfuren vil være lukket for trafik fra kl. 8.30 og det meste af dagen.

– Entreprenøren går i gang kl. 8.30, når den værste morgentrafik er overstået. Herefter skal man regne med, at broen vil være lukket det meste af dagen, men strækningen bliver selvfølgelig åbnet, lige så snart autoværnet er sat op, fortæller ingeniør Brian Simmelsgaard fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I efteråret blev den gamle træbro på Plovfuren udskiftet med en ny betonbro. Selve broen er allerede forsynet med autoværn, og nu kommer der også autoværn op på en strækning før og efter broen.

– Den nye bro er blevet hævet lidt i forhold til den gamle, og det betyder, at der er kommet nogle ret stejle skrænter ned til grøfterne og åen. Derfor forlænger vi nu af hensyn til trafiksikkerheden autoværnet på begge sider af broen, siger Brian Simmelsgaard.

Autoværnet bliver først sat op nu, fordi teknikerne først skulle se og vurdere skrænterne ved den nye bro. I mellemtiden er der opsat skilte, som opfordrer trafikanterne til at køre forsigtigt.

Ud over ekstra autoværn bliver der sat hvide kantpæle med reflekser op ved broen for at øge trafiksikkerheden i specielt den mørke tid.

Den øgede fokus på sikkerhed på og omkring broen kommer i kølvandet på en ulykke sidste år, hvor en bilist kørte igennem rækværket på den gamle træbro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel