Kolding Netavis

Træning til Skole OL giver varmen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

På en lidt kold forårsdag er eleverne fra 5.B på Dalby Skole samlet på sportspladsen. De får hurtigt varmen, når de træner til at deltage i Skole OL den 10. maj.

Humøret er højt, eleverne er lidt rastløse og vil gerne i gang. Eleverne træner fire af de seks discipliner, der venter klassen til Skole OL i Seest Idrætspark. Ingen af disciplinerne er individuelle, eleverne stiller op som hold i alle discipliner og fire af disciplinerne involverer hele klassen.

Aktive elever

Træningen i 5.B bliver ledet af idrætslærer Jan Isaksen, der fortæller, at Dalby Skole ikke har en traditionel skolegård, til gengæld har den både legeplads, løbebane, springgrav, boldbaner og en lille skov.

-Vi er heldige, at skolen og Dalby GF deler faciliteter, så vi har meget grøn udenomsplads, som eleverne bruger flittigt både i frikvartererne og fritiden, siger Jan Isaksen i en pressemeddelelse.

Mange børn og unge sidder, ligesom deres forældre, meget ned i løbet af en dag. Men idrætslæreren er optimistisk for børnenes sundhed og glad for, at de kan deltage i Skole OL:

-Langt de fleste af børnene dyrker en eller flere sportsgrene, så de er også fysisk aktive. Træning til og deltagelse i Skole OL lærer dem at arbejde og holde sammen som et hold. Og så får eleverne fornemmelsen af den disciplin, det kræver at få hele holdet i mål, fortæller Jan Isaksen.

Idræt – et populært fag i 5.B

Alma Marie Rosenlund elsker at have idræt i skolen, bare ikke, når de skal spille fodbold. Hun er selv meget aktiv og går til både ridning, gymnastik og beachvolley.

-Det har været sjovt at træne til Skole OL og jeg tror, at det bliver et godt stævne. Det er godt, at vi skal konkurrere som hold. Når vi skal løbe, er det holdets samlede tid og ikke vores egen tid, der tæller, siger Alma.

En, der i modsætning til Alma, synes særdeles godt om fodbold er Noah Thule Offer, der spiller fodbold på et elitehold i KIF.

-Idræt er et af mine yndlingsfag, lige undtagen når vi skal danse, siger Noah og griner.

Lige som resten af klassen har Noah deltaget i træningen op til Skole OL.

-Det har været sjovt at træne op til noget. Skole OL er godt, fordi klassen er fælles om det. Er man ikke så dygtig, så hepper og hjælper klassekammeraterne. Og er man dygtig, kan være med til at gøre hele klassen bedre, fortæller Noah.

Lokal arrangør og finale i Billund

Skole OL i Kolding er arrangeret af Kolding KFUM Atletik og Motion i samarbejde med Kolding Kommune. I Koldings Kommune er det 5. klasserne, der skal kæmpe mod hinanden til Skole OL.

Én af de 15 tilmeldte klasser bliver kåret som vinder og skal repræsentere Kolding til den nationale finale i Billund.

Fakta

Tirsdag den 10. maj kl. 08.45-13.15 bliver der afholdt Skole OL i Seest Idrætspark. Deltagerne er 15 af Kolding Kommunes 5. klasser i alt ca. 400 elever.

Stævnet er arrangeret af Kolding KFUM Atletik & Motion i samarbejde med Kolding Kommune.

Program

08.45-09.00 Åbningsceremoni
– indmarch med præsentation af skolerne
– åbningstale
– fakkeltænding

09.00-13.00 Aktiviteter

13.00-13.15 Præmieoverrækkelse og tak for i dag

De 15 deltagende klasser har lavet en fane hver, som vil båret ved indmarchen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel