Kolding Netavis

To mænd dømt for røveri og forsøg på røveri på Fyn og i Jylland

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Shutterstock (Modelfoto)

Den ene er dømt til udvisning.

To kiosker og et supermarked blev udsat for røveri og forsøg på røveri i januar 2020. Nu er to mand dømt i sagerne.

Begge blev de dømt for to røverier og to forsøg på røveri og idømt henholdsvis 3 år og 6 måneders fængsel og 2 år og 6 måneders fængsel.

Begge de dømte mænd er i tyverne, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden der blev idømt 2 år og 6 måneders fængsel havde desuden begået forholdende, mens han var udeblevet efter udgang fra fængslet.

Den anden mand er fra Kosovo og er ikke dansk statsborger. Han blev idømt udvisning for bestandigt når straffen på 3 år og 6 måneder er afsonet.

Fire mænd tiltalt i sagen

I alt fire mænd var tiltalt i sagen vedrørende røverierne der fandt sted i januar 2020 ved et røveri mod en kiosk i Svendborg den 10. januar 2020 – et røveriforsøg mod en kiosk i Middelfart den 20. januar 2020 samt et forsøg på røveri og et røveri mod Superbrugsen i Egeskov i Fredericia hhv. den 18. og den 21. januar 2020.

Udbyttet ved røverierne var kontanter og cigaretter. Ved det sidste røveri blev der også stjålet spiritus.

De to øvrige tiltalte blev frifundet for forholdene vedrørende røverierne, men dømt i nogle mindre forhold. De fik hhv. 4 måneder og 7 måneders fængsel.

Anklager Andreas Dahl fra Fyns Politi siger om dommen:

-Jeg har noteret mig, at Retten har vurderet beviserne anderledes end anklagemyndigheden for så vidt angår to af de tiltalte, og det tager vi nu til efterretning. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at kriminalitet af denne grovhed, skal resultere i udvisning for betandigt, som påstået af anklagemyndigheden.

Den ene gerningsmand til røverierne ankede i forbindelse med domsafsigelsen til frifindelse, mens den anden udbad sig betænkningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel