Kolding Netavis

Tegn og vind i Bytikken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bytikken i Jernbanegade er åben i vinterferien for kreative børn og deres familier. Mens børnene tegner deres drømmehus eller farvelægger eller tegner deres favoritbygning, kan de voksne se udstillingen ’Årtiets Arkitekturpriser i Kolding’.

Vinterferien står for døren og en af ugens ferieaktiviteter, kan man finde i Jernbanegade 33 i Kolding i By- og Udviklingsforvaltningens byudviklings-butik, kaldet Bytikken. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

For børnene er der tegne- og malekonkurrence, hvor man enten kan farvelægge byggerier eller tegne sit drømmehus. Vinderen bliver fundet ved lodtrækning og præmien er fire billetter til Nicolai Bio til en valgfri film, så der er mulighed for at invitere tre venner med i biografen.

Mens børnene er kreative, kan de voksne se udstillingen ’Årtiets Arkitekturpriser i Kolding’, der viser et udvalg af 10’ernes nye bygningsværker, der har fået Kolding Kommunes pris for god arkitektur i årene 2010-2019.

– Vi har lavet en lille mini-udstilling, hvor vi gerne vil sætte fokus på den gode arkitektur i kommunen. Vi har været så privilegerede, at vi i løbet af det sidste årti har fået en række markante nye byggerier rundt omkring i kommunen og det vil vi gerne markere med udstillingen, fortæller stadsarkitekt Michael Pagaard.

Han håber, at mange vil kigge forbi Bytikken i løbet af de tre åbningsdage, som er tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 10-17 og lover, at der vil være kaffe på kanden og et glas saftevand til børnene. Når man alligevel er i Jernbanegade, kan man samtidig se renoveringen af Jernbanegade og den nye, flotte belægning.

Om Bytikken

Bytikken er By- og Udviklingsforvaltningens byudviklings-butik, der normalt har åbent to gange om ugen, tirsdag kl 12-15 og torsdag kl. 14-17. Her kan man komme forbi til en kop kaffe og en snak om byudvikling. Man er velkommen med input og samtidig kan man se renoveringen af Jernbanegade. Uden for åbningstiderne fungerer Bytikken som mødelokale.

I vinterferien har Bytikken åbent med tegnekonkurrence og arkitekturudstilling tirsdag den 11. februar, onsdag den 12. februar og torsdag den 13. februar, alle dage kl. 10-17.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel