Kolding Netavis

Tandpleje for bestemt gruppe forlænges

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tandprojektet der hjælper udsatte på vej tilbage mod et bredere smil, forlænges nu yderligere frem til 2024.

Projektet er et tilbud til en målgruppe, der normalt er uden for Tandplejens brugergruppe. Målgruppen i tandprojektet er primært borgere som er på vej i job eller uddannelse og som har tilknytning til Jobcentret. For nogle er turen til tandlægen rigtig svær, og desuden kan der være udsigt til en mere end almindelig højt tandlægeregning:

– Tandprojektet er en indsats, som gør en meget stor forskel for det enkelte menneske, derfor giver det rigtig god mening at forlænge indsatsen. Det er en lille investering for vores tandpleje, at rådgive de enkelte borgere omkring deres tandstatus og på den måde hjælpe dem videre, så de kommer i gang med en egentlig tandbehandling igen, siger formand for Social og Sundhedsudvalget Hans Holmer (SF) i en pressemeddelelse.

Formålet er at hjælpe borgeren til at komme i gang med den tandbehandling, som de i forvejen kan få tilskud til, da der for en del brugere kan være forskellige barrierer for at komme i gang.

Tre til fem borgere booket pr. uge

Jobcentret har booket tre til fem borgere pr. uge, som kommer på Sundhedscenteret til en snak med tandlægen om deres tænder og efterfølgende en snak med sagsbehandleren angående tilskudsmuligheder og proceduren.

Ordningen administreres af Jobcenteret som i dialogen med den enkelte borgere har mulighed for at hjælpe borgeren i gang med tandbehandlingen.

– Nogle af de mennesker, som medarbejderne på Jobcenteret har dialog med, har ikke været til tandlæge i lang tid. Det kan være på grund af penge, men det kan også være andre barrierer i forbindelse med tandlægebehandling tidligere. Hvis ens tandstatus er meget dårlig, så ved vi, at det kan være hæmmende i forhold til at ”bevæge sig ud i verden. Vi ved, at det er vigtigt for mennesker at have pæne tænder i forhold til selvværdet og derfor er det meningsfuldt at vi hjælper borgerene i gang med tandbehandlingen, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen (A).

Indsatsen har eksisteret siden 2014 og ved at tandplejen påtager sig rådgivningsopgaven sammen med Jobcentret fremadrettet, kan indsatsen forlænges til 2023 – 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel