Kolding Netavis

Tætpakket trafik præger sommerferien i år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Ferietrafikken kan blive tætpakket på motorvejsnettet omkring Kolding. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Den længe ventede sommerferie er lige om hjørnet, og i år kan landets elever pakke skoletasken væk fredag den 24. juni. Det betyder, at mange danskerne rejser på ferie i bil og campingvogn, og Vejdirektoratet forventer derfor tæt trafik og forlænget rejsetid i de kommende weekender og uger.

Med sankthansaften kun få dage væk og sommerferien inden for rækkevidde er sommerferieplanlægningen for alvor gået i gang i mange danske hjem.

Og uanset om turen går fra Sjælland til Jylland, den modsatte vej, fra syd mod nord eller i retning af grænserne til Tyskland, så er der god grund til at planlægge sin rejse og orientere sig om trafikale udfordringer og mulige bump på vejen. Tætpakket trafik præger sommerferien i år.

Mest trafik om lørdagen

Det typiske rejsemønster i sommerferien er, at der er mest trafik på lørdage, mens hverdagene bærer præg af mindre trafik og kortere rejsetid i myldretiden. Trafikken bevæger sig primært på tværs af landet mellem hovedstaden og Jylland og trafik til og fra Tyskland.

Specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard, Vejdirektoratet, siger:

-Hvor går turen hen? Det er der i sommerferien mange svar på, men uanset hvad vej pilen på kompasset vender, så er det vigtigt at planlægge sin rejse på forhånd – og i år er det særligt vigtigt. I Vejdirektoratet anbefaler vi, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, og at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation, inden man kører ud i sommerlandet. Og der er trafikinfo.dk og DR P4 Trafik en stor hjælp, før man sætter sig ud i bilen, men bestemt også undervejs på turen til sommerhuset eller sommervarmen sydpå.

De mest berørte strækninger vil være E20 Vestmotorvejen, E20 Fynske Motorvej, E45 Sønderjyske Motorvej, motorvejsnettet omkring Kolding og Vejle og rute 21 til og fra Sjællands Odde, men vær også opmærksom på mulige kødannelser ved grænserne til Tyskland.

Vejdirektoratet forventer desuden, at der vil være ekstra trafik mod de større sommerhusområder især langs den jyske vestkyst, mod Skagen og mod Nordsjælland.

Tredje etape i Tour de France i Jylland

Søndag den 3. juli kører Tour de France-rytterne fra Vejle mod Sønderborg, og 3. etape vil give ekstra trafikale udfordringer, da der også her vil være spærrede veje i forbindelse med cykelløbet.

Skal man køre sydpå mod Tyskland fra Jylland, anbefaler Vejdirektoratet derfor, at man kører enten fredag eller lørdag, så man undgår forsinkelser.

Tætpakket trafik præger sommerferien
Grafik: Vejdirektoratet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel