Kolding Netavis

Tæt parløb mellem Kolding Kommune og Dansk Design Center

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Kommune har indgået en aftale med Dansk Design Center.

Der ligger store muligheder for bæredygtig vækst i krydsfeltet mellem innovative virksomheder, videregående uddannelser, kommunale rammer og designtænkning, som er en særlig måde at skabe omstilling på.

Sådan et krydsfelt er til stede i Kolding, og nu giver Kolding Kommune og Dansk Design Center hinanden håndslag på at arbejde tættere sammen for at indløse potentialet via en partnerskabsaftale, oplyser Kolding Kommune.

-Designtænkning er et aktivt og bevidst greb i Kolding Kommunes bæredygtighedsstrategi – og med særligt fokus på det cirkulære. Det gør kommunen til et attraktivt laboratorium for afprøvning af nye metoder, der kan løse de udfordringer, vi står over for i forhold til at skabe bæredygtig vækst i samfundet, fortæller direktør for Dansk Design Center, Christian Bason, om aftalen.

Aftalen godkendt i økonomiudvalget

Partnerskabsaftalen er godkendt af Kolding Kommunes Økonomiudvalg. Den skal danne grundlag for et gensidigt samarbejde, som skal skabe synlige resultater som f.eks. et tværfagligt innovationsmiljø i Kolding. Aftalen løber over fire år til udgangen af 2025.

-Vi har nu en helt unik chance for i Kolding Kommune at blive førende inden for grøn omstilling, fordi vi har et meget etableret og velfungerende økosystem bl.a. bestående af SDU, Designskolen, virksomheder og kommunen, der har arbejdet med design. Derfor skruer vi nu op for samarbejdet med Dansk Design Center, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Alle projekter bliver evalueret med henblik på at uddrage læring og formidle resultaterne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel