Tæt løb om posten som borgmesterkandidat: Her er vinderen

Fredag 09. Oktober 2020 05:12 881
Eva Kjer Hansen er valgt til Venstres borgmesterkandidat i Kolding. Foto: Steen Brogaard. (Arkivfoto) Eva Kjer Hansen er valgt til Venstres borgmesterkandidat i Kolding. Foto: Steen Brogaard. (Arkivfoto)

Torsdag aften valgte Venstre sin spidskandidat til kommunalvalget 2021.

Venstre fandt torsdag aften i Sydbank Arena i Kolding deres borgmesterkandidat til næste års kommunalvalg. Og det blev et tæt løb:

Kun 10 stemmer skilte nemlig de to kandidater, som Venstre skulle vælge imellem. Det var 43-årige Jakob Ville og det mangeårige folketingsmedlem, 56-årige Eva Kjer Hansen.

Eva Kjer Hansen vandt afstemningen med 245 stemmer mod 235 stemmer til Jakob Ville.

- Jeg har af hele mit hjerte kæmpet hver en vågen time i halvanden måned på at blive Venstres spidskandidat. Det lykkedes desværre ikke. Jeg tabte med 10 stemmer og ja jeg er mega ærgerlig. Og det bliver man selvfølgelig når man kæmper og brænder så indædt efter et mål, som desværre ikke lykkedes.
Når skuffelsen har lagt sig ved at tabe med 10 stemmer 235-245 er jeg blevet rigere på erfaringer og oplevelser. Men jeg er stadig i arbejdstøjet for Venstre og for Kolding Kommune, skriver Jakob Ville på Facebook.

Eva Kjer Hansen var glad efter aftenens sejr:

- Jeg er rigtig glad for den tillid, Venstres medlemmer har vist mig, og jeg ved, at det er en stor  opgave, jeg skal løfte efter Jørn Pedersen, der har været en dygtig borgmester i næsten 12 år. Det bliver en kæmpe opgave at sikre, at Venstre bevarer borgmesterkæden og sikre, at det brede samarbejde kan fortsætte i Kolding Byråd, fortæller Eva Kjer Hansen til JydskeVestkysten.

Den afgående borgmester i Kolding, Jørn Pedersen, havde håbet, at hans efterfølger blev Jakob Ville. Sådan blev det ikke:

- Ja, så blev det afgjort, hvem der bliver Venstres borgmesterkandidat og dermed forhåbentlig Koldings næste borgmester. Tillykke til Eva Kjer Hansen, som vandt afstemningen 245-235. Som jeg udtalte, så 100% opbakning til den som vores medlemmer peger på. 480 der stemte, som viser, at Venstre står stærkt. Og dermed, så er det jo også afgjort, at jeg er borgmester en rum tid endnu, nemlig til og med 31.12.21, skriver Jørn Pedersen på Facebook.

Kommunalvalget afvikles i november 2021.

Tags