Kolding Netavis

Sygehus: -Vi har truffet foranstaltninger ved receptionen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Sygehusets infektionshygiejniske enhed har godkendt foranstaltningerne ved receptionen.

Lørdag kunne vi her på Kolding Netavis fortælle, at ansatte i receptionen ved hovedindgangen til Kolding Sygehus, er bange for at blive smittet med coronavirus – og derfor har ønsket en afskærmning – som de nu også findes i supermarkeder. Men det har ledelsen afvist, oplyste en anonym kilde (navnet kender netavisen, red.) lørdag til Kolding Netavis.

Det lykkedes ikke Kolding Netavis, at få en kommentar fra administrerende direktør i Sygehus Lillebælt, Christian Sauvr.

Søndag er der dog kommet svar fra kommunikationschef i Sygehus Lillebælt, Cathrin Tromborg Bræstrup. Hun skriver i svaret til Kolding Netavis:

– Vores medarbejderes tryghed og sikkerhed ligger os altid meget på sinde. Derfor har vi også truffet foranstaltninger ved receptionen ved hovedindgangen på sygehuset. Der er blandt andet lavet afspærring, så de for øjeblikket forholdsvis få patienter og pårørende, der kommer på sygehuset ikke kommer tæt på receptionisterne. Vi har haft vores infektionshygiejniske enhed, som er øverste faglige kompetence på området, til at undersøge og godkende foranstaltningerne. Derudover rådgiver infektionshygiejnisk enhed receptionisterne om, hvad de skal gøre, og hvordan de skal forholde sig, så sikkerheden er i top og forsvarlig i forhold til eventuel. smitterisiko. Når det er sagt, så kigger vi altid på, hvor og hvordan vi kan forbedre os. Og i den aktuelle corona-situation er der mange ting og mange steder, hvor vi hele tiden skal justere, skriver Cathrin Tromborg Bræstrup.

Medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark, Søren Rasmussen (DF) har desuden sendt et spørgsmål til Regionsrådets spørgeordning:

– Vil I venligst oplyse om det er korrekt, at ledelsen har afvist at opsætte afskærmning i receptionen og i givet fald med hvilken begrundelse. Er det ikke korrekt, hvornår opsættes afskærmningen så? Det forekommer mig som et yderst fornuftigt og meget relevant ønske, som personalet i følge Kolding Netavis fremsætter, skriver Søren Rasmussen til flere medlemmer i Regionsrådet.

Du kan læse de ansattes bekymring i lørdagens artikel her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel