Kolding Netavis

Svensk jazz på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Johan von Bülow/pressefoto.

Jazz6000 får under årets Vinterjazzfestival besøg af en af Sveriges helt store folkesangere sammen med den internationalt anerkendte danske saxofonist Christina von Bülow.

Sverige har fremelsket en helt særlig form for visesangere, der som ingen andre kan synge sig lige ind i folkesjælen. Hvem husker ikke Cornelis Vreeswijk, Michael Bellman, Jan Johanson og Evert Taube.

Jazz6000 får onsdag den 22. februar besøg af at den folkekære svenske nationalskjald Claes Janson og et jazzorkester under ledelse af den internationalt anerkendte saxofonist og komponist Christina von Bülow.

Hun har med sin berømte sans for at skabe smukke melodier og lyriske kompositioner med rødder i både jazzen og bossanovaen sat musik til digte af den finlandssvenske digter Åke Grandell. De fortolkes denne aften af Claes Janson, der med sin varme og dybe røst vækker minder om fordums tiders store svenske visesangere.

Koncerten byder på numre fra det netop udgivne album ”Sangbåk – Grandell i dur og mol”.

Orkesteret består ud over sangeren Claes Janson og saxofonist Christina von Bülow af nogle af de allerstørste navne på den danske jazzscene: Steen Rasmussen på piano, Kaspar Vadsholt på bas, Frands Rifbjerg på trommer og Pelle von Bülow på guitar.

Billetter kan købes på www.jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel