Kolding Netavis

Succes med fritidsjob for unge på plejehjem

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Kolding Kommune har siden 2021 tilbudt fritidsjob på kommunens plejehjem til unge under 18 år. Formålet er, blandt andet, at vække de unges interesse for social- og sundhedsuddannelserne (SOSU).

Interessen fra de unges side har været stor. 135 unge har søgt de 31 fritidsjob. Og for plejehjemsbeboerne har de unge på plejehjemmene været med til at skabe liv, glæde og mere tid i hverdagen på plejehjemmet.

Samtidig er et fritidsjob på et plejehjem en god måde at snuse til faget på og finde ud af om en SOSU uddannelse kunne være interessant.

Formanden for seniorudvalget i Kolding Kommune, Søren Rasmussen (DF), ser flere fordele ved ordningen med fritidsjob for unge på plejehjemmene:

-For det første er vi glade for at rigtig mange unge gerne vil hjælpe på vores plejehjem og spille spil, hyggesnakke og gå ture med beboerne. Og for det andet er vi rigtig glade for at mange unge snuser til faget og måske får interesse for en SOSU uddannelse. Vi får brug for rigtig mange SOSU uddannede medarbejdere i fremtiden i takt med at der kommer flere ældre og jeg håber fritidsjob for unge på plejehjem kan være med til at øge interessen for SOSU faget, siger han i en pressemeddelelse.

I alt 49 unge har været ansat som fritidsjobbere på plejehjemmene i Kolding Kommune siden 2021. Projektet hedder ’Hånd-i-hånd’ og de unge arbejder typisk 2-4 timer om ugen.

Projektet udløber ved udgangen af 2023. Grundet de gode erfaringer er der i Kolding Kommunes budget forslag om at videreføre projektet der koster 300.000 kr. om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel