Kolding Netavis

Studerende siger ’Ni Hau’ til Shanghai

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her er er deltagerne fotograferet i Yu Garden, som har rødder tilbage til år 1559. Foto: IBA.

Knap var deres sidste eksamen overstået, før 28 studerende – fortrinsvis fra IBA Erhvervsakademi Kolding – satte kurs mod Shanghai for at deltage i den årlige Summer Camp.

Deltagerne har alle læst kinesisk på IBA. Erhvervsakademiet giver nemlig plads for Confucius Institute, som drives i samarbejde med Shanghai Lixin University of Accounting and Finance. Alle kan lære kinesisk på Confucius Institute, men for IBA-studerende er det et gebyrfrit tilbud.

Turen til Shanghai er en mulighed for at afprøve sine kinesiske sprogfærdigheder i praksis. Men det er også et dybt indblik i kinesisk kultur. Hvilket er et væsentlig formål med Confucius Institute, som netop arbejder med forståelse og samarbejde mellem Danmark og Kina.

-Indtil videre har der været kinesisk sprogundervisning på campus, undervisning om kultur og dagligt liv i Kina. I øvrigt har vi været på universitetets anden campus, som hedder Songjiang campus, hvor vi har fået en business undervisning, prøvet Taekwondo og set nogle traditionelle kinesiske forestillinger, fortæller Dora Peter, international koordinator på IBA, i en pressemeddelelse.

De studerende har blandt andet besøgt Shaghai Mueseum og været på sejltur i traditionelle kinesiske både på West Lake. Og de har selvfølgelig også prøvet kræfter med kinesisk kalligrafi.

-I løbet af de sidste par dage på turen kommer der mere undervisning på universitetet, og så skal vi besøg LEGO’s produktionsfabrik i Jiaxing og besøge Royal Danish Consulate General, hvor de studerende vil høre om handel i Kina med en åben Q&A session, slutter Dora Peter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel