Strikudstilling på Koldinghus

Torsdag 05. Marts 2020 04:36 431
Foto: Palle Skov. Foto: Palle Skov.

Femte gang Netmaskerne udstiller deres strikkede dragter.

Lørdag den 7. marts klokken 14 åbner udstillingen ”Art Deco i strik” på Koldinghus. Det er femte gang at kunsthåndværkergruppen Netmaskerne udstiller deres strikkede dragter på Koldinghus, og denne gang er det i anledning af gruppens 20-års jubilæum. Temaet for udstillingen er stilretningen Art Deco, der med sine geometriske former er velegnet til strik.

Det bedste håndværk har det med at samle sig på et kongeslot. Sådan har det altid været, og sådan er det fortsat, når Netmaskerne for femte gang udstiller deres kreationer på Koldinghus. I udstillingen ”Art Deco i strik” kan man opleve historie og design gennem strikkede dragter, som kvinderne i Netmaskerne har lavet med inspiration fra Art Deco, skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

Art Deco kommer af fransk og er en forkortelse for ’art décoratif’, som betyder 'dekorativ kunst'. Art Deco begyndte som kunsthåndværk i 1920’ernes Paris og kulminerede i 1950’ernes USA, hvor mange bygninger er inspireret af stilretningen. Art Deco er kendt for sin farverigdom, elegante udtryk og geometriske figurer.

Udstillingen er censureret, hvilket betyder, at de udstillede modeller er blevet bedømt og udvalgt af en dommerkomité. Dommerkomitéen består af strikdesigner Jytte Slente, der er uddannet på Hellerup Håndarbejdsseminarium og som i mange år undervist i maskinstrik, Hans Christian Madsen, der er uddannet bachelor fra Institut for Mode og Tekstil på Designskolen Kolding, og som siden 2011 har arbejdet som strikdesigner for det engelske modehus Burberry i London og museets kulturarvschef Steen Rosenvinge Lundbye.

Sammen med de 20 dragter fra Netmaskerne vil udstillingen også bestå af udvalgte smykker fra Koldinghus’ smykkesamling.

Udstillingen er åben for publikum fra 8. marts til 7. juni.

Tags