Kolding Netavis

Straksdom: 27-årig mand udvist

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
En 27-årig rumænsk mand blev tirsdag ved Retten i Kolding dømt for et hæleriforhold og et forsøg på hæleri. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En 27-årig rumænsk mand blev tirsdag ved Retten i Kolding dømt for et hæleriforhold og et forsøg på hæleri begået henholdsvis den 17. maj 2021 og 27. marts 2019.

Den 27-årige rumænske mand erkendte begge forhold og blev idømt en straksdom på tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år. Herudover blev 5000 euro konfiskeret, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I færd med at købe iMac-computere

Sydøstjyllands Politi anholdt den 27-årige mandag morgen omkring kl. 8.30 på en parkeringsplads i nærheden af E45 i Vejle.

Den 27-årige var i færd med at købe 13 iMac-computere af en anden mand, da han blev anholdt på baggrund af en anmeldelse, som Sydøstjyllands Politi havde modtaget fra en borger.

Borgeren havde observeret de to mænd og havde fundet det mistænkeligt.

Computerne var stjålet

Computerne viste sig også at være stjålne, og da prisen på de 13 iMac-computere var 35.000, kan den 27-årige ikke siges at have handlet i god tro. Nyværdien for sådanne computere er ikke under 143.000 kr.

Den 27-årige blev også dømt for et forsøg på hæleri, da han den 27. marts 2019 via et socialt medie havde forsøgt at afgive bestilling på 10-20 styk stjålne Macbook-computere.

Begge dele er han nu blevet dømt for efter at have erkendt forholdene. Han modtog i dag sin dom.

Manden, som solgte den 27-årige mand de 13 iMac-computere, blev også anholdt og sigtet, men er siden blevet løsladt, da hans rolle i sagen endnu ikke er klarlagt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel