Kolding Netavis

Stort plasmacenter på vej i Kolding

Der skal bygges et nyt plasmacenter til fremstilling af medicin i Kolding. Det besluttede regionens sundhedsudvalg onsdag.

Det forventes, at det nye center, der bliver en del af Kolding Sygehus, på årsbasis vil kunne producere 17,5 ton plasma. Det bruges bl.a. til patienter med blødersygdomme, hvor blodet ikke størkner som normalt.

Fremstilling af plasma kræver en masse blod. Så derfor bliver der behov for op mod 6.000 bloddonorer, som skal tappes fire til fem gange årligt.

Bloddonorernes regionsbestyrelse bakker op om projektet og placeringen i Kolding.

Ved plasmatapning føres blodet over i en maskine, som opdeler blodet i plasma, røde blodlegemer og blodplader. Plasmaet sorteres fra, mens røde blodlegemer og blodplader føres tilbage til donoren.

Det forventes at det nye plasmacenter i Kolding vil stå klar om halvandet til to år. Det får omkring 23 ansatte.

-Det er en god løsning for vores sundhedsvæsen og det er en god løsning for Kolding. Valget stod mellem Vejle og Kolding, men alt pegede på, at Kolding ville være den mest hensigtsmæssige placering for bloddonorerne i Trekantområdet – tæt ved motorvej, siger det lokale socialdemokratiske regionsrådsmedlem, Poul Erik Jensen (S).

Tagget med:
Del denne artikel