Kolding Netavis

Store kulturtilbud i Kolding er sikret frem til 2040

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Den store teatersal i Comwell Kolding Teater har plads til knap 800 siddende publikummer. Pressefoto.

Kolding Kommune har indgået en ny lejekontrakt med Comwell Kolding Teater, som træder i kraft den 1. januar 2026.

Denne kontrakt betyder, at eventmagere i hele kommunen får mulighed for at afvikle større teaterforestillinger, koncerter, foredrag og lignende i teatersalen på Comwell Kolding.

Kontrakten er en fortsættelse af det eksisterende samarbejde mellem Comwell Kolding og kommunen vedrørende brugen af Kolding Teater.

Kommunen får adgang til teatersalen

Lejekontrakten indebærer, at Kolding Kommune får adgang til den store teatersal, som har plads til næsten 800 siddende publikummer, i 30 dage om året.

Normalt er det de store kulturaktører som Kolding Teaterforening, Kulturskolen Kolding og Sønderjyllands Symfoniorkester, der benytter muligheden for at arrangere kulturtilbud til befolkningen i Kolding Teater.

Dog har alle foreninger, organisationer, institutioner eller grupper med tilhørsforhold i Kolding Kommune og med folkeoplysning eller kulturelle formål mulighed for at benytte Kolding Kommunes brugsret til salen, som lejeaftalen omfatter. Det eneste krav er, at arrangementet som hovedregel skal have et kulturelt eller almennyttigt indhold.

-Den nye lejekontrakt er en vigtig del af vores stræben efter at understøtte Koldings blomstrende kulturliv bedst muligt, og den sikrer, at Koldings borgere også i fremtiden kan opleve store koncerter og teateropsætninger, som eksempelvis teaterforeningen bringer til byen, fortæller borgmester Knud Erik Langhoff (C) i en pressemeddelelse.

Formand for Kulturudvalget, Ole Martensen (V), er også begejstret for lejekontrakten med Comwell Kolding Teater:

-I udvalget ser vi det som en af vores vigtige opgaver at sikre et tæt samarbejde med kommunens virksomheder omkring Koldings kulturliv. Lejekontrakten er et godt eksempel på, at begge parter deler en fælles ambition om at sikre et varieret og kvalitetspræget kulturelt udbud til gavn for Kolding, byens borgere og gæster, siger Ole Martensen.

Stor forbedring af teatersalen er på vej

Kolding Teater er bygget sammen med og drives af Comwell Kolding. Det fungerer som et moderne kongres- og kulturhus med i alt 5.200 kvadratmeter og rummer udover den store teatersal og et konferencelokale også et stort festlokale og flere foyerområder. Ann-Beth Madsby, hoteldirektør for Comwell Kolding, ser frem til at fortsætte samarbejdet med Kolding Kommune:

-Det er dejligt, at vi med dette positive samarbejde med Kolding Kommune kan bidrage til at styrke byen og kommunen som helhed. Vi ser det som en betydelig del af vores ansvar at være med til at forbedre kulturlivet, byen og tiltrækningen af nye beboere, fortæller Ann-Beth Madsby.

Samtidig med den nye lejekontrakt er Comwell Kolding i gang med at forbedre Kolding Teater markant. Foyerområderne er allerede blevet renoveret, og nu er turen kommet til selve teatersalen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel