Kolding Netavis

Stor Kay Bojesen samling kommer til Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Rune Lundberg, direktør ved Museum Kolding og Karen Grøn, direktør ved Trapholt. Foto: Kenneth Stjernegaard/Trapholt.

Museum Kolding og Trapholt, to kulturinstitutioner i Kolding, går sammen og erhverver nok Danmarks største Kay Bojesen samling.

776 Kay Bojesen genstande er for kort tid siden ankommet til Kolding. Samlingen betegnes som Danmarks største og er både træværker og sølv.

De to kulturinstitutioner er gået sammen og har erhvervet samlingen med støtte fra Augustinus Fonden, Ny Carlsbergfondet og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Samlingen består af 226 genstande i sølv, stål og glas, og 550 genstande i træ fordelt på brugskunst og legetøj fra 1913-1958. Trægenstandene går til Trapholts samling, og sølvsamlingen kommer til at indgå i Museum Koldings sølvsamling.

Det er væsentligt at bide mærke i når to kulturinstitutioner arbejder sammen, og i samarbejde rejser penge ved fonde, for sammen at kunne erhverve så stor en privat samling.

-En stor dag

-Det er en stor dag for Trapholt og af uvurderlig betydning at denne omfattende samling kommer på museum. Hermed sikres det, at Kay Bojesens store produktion bevares og gøres tilgængelig for danskerne både nu og i fremtiden. Trapholts succesrige udstilling om Kay Bojesen i 2018-19 viser den store interesse, der er for Kay Bojesens værk, og hvor stor betydning design har for os alle. Med erhvervelsen af denne repræsentative samling bliver det muligt at lave både store og mindre udstillinger på såvel Trapholt som andre museer i hele Danmark, fortæller Karen Grøn, direktør ved Trapholt.

Rune Lundberg, direktør ved Museum Kolding, fortsætter:

-Museum Kolding har i forvejen nok Danmarks fineste sølvsamling, og nu med de mange Kay Bojesen genstande hæves niveauet yderligere. Kolding er UNESCO Creative City of Design, og med de mange lokale design og håndværksmæssige tiltag, så giver det ekstra god mening at gå sammen med Trapholt om at rejse penge til denne fine samling.

De mange genstande var udstillet på Trapholt i 2018 i forbindelse med den store udstilling Kay Bojesen – humøret i dansk design, og man kan allerede nu glæde sig til at se dele af træsamlingen udstillet på Trapholt fra januar 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel