Kolding Netavis

Stjerneskud på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Makiko Hirabayashi Trio. Pressefoto.

Dansk jazz har fostret mange internationale stjerner. Tre af de allerstørste spiller på Godset torsdag den 30. marts klokken 20, når Jazz6000 får besøg af Makiko Hirabayashi Trio.

Stjerneskud er ikke noget, man kan opleve hver dag. Men tirsdag den 30. marts, kan publikum på Godset være helt sikker på at opleve op til flere af slagsen.

Den lokale jazzforeningen Jazz6000 har nemlig fået tre af dansk jazz-genrens allerstørste stjerner til at lægge vejen forbi Godset i Kolding.

Det er den i Danmark bosiddende, men japanskfødte Makiko Hirabayashi, der gæster Jazz6000 med sin stærkt anmelderroste og prisvindende trio. Hun er internationalt kendt for sine lyriske og sprællevende kompositioner, der taler et florlet nordisk-asiatisk tonesprog. Hendes kompositioner har bl.a. indbragt hende prisen for Årets bedste jazzudgivelse ved DMA Jazz i 2021 og DJBFAs Hæderspris i 2020.

Med på Godset har hun Marylin Mazur og Klavs Hovman, der har været musikalske ledestjerner på den danske og udenlandske jazzscene i mange årtier og har spillet sammen med nogle af de allerstørste stjerner i jazzhistorien. Trommeslager og percussionist Marylin Mazur har bl.a. spillet sammen med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek. Bassist Klavs Hovman har spillet sammen med store navne som Horace Parlan og Toots Thielemans.

Sammen udgør de tre den perfekte jazztrio, der kan fremtrylle dynamisk, farverig og delikat musik med en åben klangrigdom, som henter sin inspiration fra den klassiske verden, det fjerne Østen, jazz og det smukke nordiske klangunivers. Der findes helt afgjort mange stjerner i universet, men ikke ret mange er lige så stor som disse tre i forening.

Koncerten starter klokken 20. Billetter købes på www.jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel