Kolding Netavis

Spillested i Kolding ansætter ny leder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jens Munch starter som ny sekretariatsleder hos Jazz I Trekanten den 1. august. Pressefoto.

Netværks- og genrespillestedet Jazz I Trekanten sætter navn på deres nye sekretariatsleder.

Jens Munch fra Aarhus tiltræder stillingen 1. august. Med et indgående kendskab til musik- og foreningsliv, blandt andet som medstifter og daglig leder af Grobund Bandakademi i Aarhus, mener bestyrelseslederen i Jazz i Trekanten at det er det perfekte match for organisationen.

I februar i år meddelte stifter og nuværende sekretariatsleder Karsten Bech, at han går på pension i efteråret. Nu bliver stafetten givet videre til den 42-årige Jens Munch, som siden han blev konservatorieuddannet i 2009, har arbejdet med musikken i en lang række organisationer og foreninger.

Vender tilbage til jazzmusikken

Jens Munch, som har sin daglige gang i Aarhus, har fra barnsben været omgivet af jazzmusikken. Hans far var en stor jazzelsker, og Jens lod sig drage ind i jazzens mangesidede og eksperimenterende univers, gennem farens store vinylsamling. Dette blev også en afgørende faktor for Jens’ valg af karriere, og han begyndte at studere på Det Jyske Musikkonservatorium som 22-årig.

I mange år var Jens også en central del af Ujazz under Aarhus Festuge, og den kommende sekretariatsleder har også været involveret i projekter som Aarhus Jazzfestival, og været kurator for flere projekter som har kredset rundt om jazzmusikken. Jens glæder sig til at starte i den nye stilling, og har stor beundring for hvad Jazz I Trekanten har skabt:

-Det er med stor beundring, ydmyghed og respekt, at jeg træder ind i rollen som sekretariatsleder for Jazz i Trekanten. Mest glæder jeg mig til at blive en del af et i forvejen super stærkt og inspirerende kulturelt miljø, med holdning og noget på hjertet, og til at videreføre organisationen i en god og sund retning, og give os alle nogle mindeværdige og vedkommende oplevelser, fortæller Jens Munch i en pressemeddelelse.

Med de unge talenter i fokus

Jens’ hjerte banker især for unges talentudvikling og fællesskab, og han har i mange år arbejdet indenfor området. Dette er blandt andet mundet ud i Grobund Bandakademi som Jens og hans studiekammerat etablerede efter deres studietid på konservatoriet.

Netop hos Grobund Bandakademi, som anses for at være et pædagogisk fyrtårn i Danmark, er fokusset rettet mod unge, hvor skabende samspil, det kreative fællesskab og ungeinvolvering i musikkens verden er nøgleelementerne.

Ungefokus har altid været en stor del af Jazz I Trekanten, og Jens’ erfaringer og kompetencer på området skal bruges til at videreudvikle på blandt andet JazzHouse – Koldings jazzklub for unge.

Nålen i niche-høstakken

Det har uden tvivl været spændende for både medarbejdere og bestyrelse at finde den rette kandidat. Jobbet som leder af et spillested, har mange facetter, og indeholder en række komplekse og nicheprægede opgaver. Derfor var det det perfekte match for både Jens og Jazz i Trekanten, da de indledende samtaler blev afholdt i april måned, uddyber bestyrelsesleder, Morten Weeth:

-Vi ledte efter en profil, som både kan udfordre os kreativt, men også en profil der kan sikre en stabil drift af foreningen. Jens satte bare tjekmærker ved alle punkter på vores ønskeliste. Han har en imponerende baggrund der passer perfekt til Jazz i Trekanten, og kemien var der med det samme.

Fra lokal festival til etableret spillested

Jazz I Trekanten startede oprindeligt op som en mindre jazzfestival, som blev afholdt under Trekantområdets Festuge. Men efterspørgslen på Jazz i Trekantens arrangementer har været i vækst siden deres etablering i 2015, og med tiden har organisationen udviklet sig til at afvikle 140 koncerter årligt. Derfor var det et helt naturligt skridt og med en stor glæde i organisationen, da den blev udpeget som Netværks- og genre spillested i 2021. Derfor mener den nuværende sekretariatsleder, Karsten Bech, også at det ville være et passende tidspunkt, at overdrage lederposten til en ny person:

-Det projekt, der startede som et ønske om at bringe mere jazz til Trekantområdet, har udviklet sig i en retning, som vi kun turde drømme om. Som spillested har vi nu mulighed for at udvikle os endnu mere – Det vil Jens’ kompetencer og mindset uden tvivl kunne gøre, og jeg ser frem til at følge spillestedet med ham som kaptajn.

Tæt samarbejde med den nuværende leder

Den nuværende sekretariatsleder, Karsten Bech, ser frem til pensionen og til at give jazznøglerne videre til Jens – og også med en anerkendelse af jobbets kompleksitet og de forskelligartede opgaver som jobbet som sekretariatsleder indebærer.

Derfor vil der også være en overgangsperiode, hvor Jens Munch og Karsten Bech kommer til at arbejde tæt sammen, inden Karsten stopper i udgangen af september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel