Søg støtte til renovering

Fredag 03. April 2020 05:31 430
Det gamle elværk i Stenderup fik støtte fra Landsbyfornyelsespuljen i 2019. Her ses det gamle elværk efter en næsten færdig renovering. Foto: Kolding Kommune. Det gamle elværk i Stenderup fik støtte fra Landsbyfornyelsespuljen i 2019. Her ses det gamle elværk efter en næsten færdig renovering. Foto: Kolding Kommune.

Har du et ældre eller bevaringsværdigt hus, du gerne vil istandsætte eller har du en faldefærdig bolig, du gerne vil rive ned? Så kan du søge om støtte.

Som tidligere år kan du få økonomisk hjælp fra Kolding Kommune, hvis du vil renovere facaden på dit hus. Det kræver dog, at boligen er af ældre dato eller er bevaringsværdig. Du kan søge to forskellige puljer: Byfornyelsespuljen og Landsbyfornyelsespuljen, der begge er åbne for ansøgninger nu og frem til den 4. maj.

Det er Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, der fordeler midlerne, og formand Birgitte Kragh håber, at der er mange, der vil søge om at få økonomisk hjælp til renovering.

- Vi håber, at mange, nu hvor samfundet står lidt stille, vil bruge tiden på at planlægge projekter og ansøge årets puljer, hvor der er i alt næsten 2,6 millioner kroner. Vi glæder os til at fordele midlerne bedst og hurtigst muligt, så de kan være med til at holde hjulene i gang i Kolding, siger Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Du kan søge tilskud til at renovere ydermure, vinduer, døre og til energirenovering, f.eks. øget isolering eller forsatsvinduer. Derudover kan du søge om støtte til at få revet en utidssvarende og faldefærdig bolig ned.

Midler øremærket til Christiansfeld og Kolding midtby

Sædvanligvis er en del af Byfornyelsespuljen øremærket til renoveringsprojekter i Christiansfeld og i år er ingen undtagelse.

- Vi har en forpligtigelse til at styrke UNESCO-området, hvis vi vil blive på verdensarvslisten og derfor vil vi fortsat prioritere bykernen i Christiansfeld med puljemidler, fortæller Birgitte Kragh og fortsætter:

- At sætte gamle bygninger rigtigt i stand bevarer ikke bare vores fine landsbyer, gadebilleder og kulturarv. Når vi passer på bygningerne, bevarer vi også bygningsmaterialer og sparer dermed ressourcer og reducerer mængden af byggeaffald. Med de mange gode og dygtige håndværkere, vi har i kommunen, der er klar til at udføre arbejderne, er det her den helt rigtige bæredygtighed, der både er social, økonomisk og miljømæssig.

Hvis du vil søge eller læse mere om puljerne, så gå ind på www.kolding.dk/byfornyelse.

Tags