Kolding Netavis

Søg penge til en lys ide

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Har du en lys ide til en strømfrie oplevelse, som kan være med til at understøtte Kolding Light Festival 2022? Så kan du frem til den 9. oktober søge penge til aktiviteter.

Kulturudvalget i Kolding Kommune har vedtaget at sætte 100.000 kr. af til en særlig kulturpulje, som blandt andet foreninger kan søge støtte fra, hvis de vil lave aktiviteter i forbindelse med Kolding Light Festival 2022.

Projekterne skal understøtte Kolding Light Festival, som på baggrund af energikrisen bliver anderledes og ikke mindst strømfrie.

-Jeg håber, at både sportsklubber, kulturelle foreninger, institutioner og andre, der har en god ide, har lyst til at søge og være med til at skabe oplevelser i Kolding, siger formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Eva Kjer Hansen (V), i en pressemeddelelse.

Strømfri markering af jubilæum

Kolding Light Festival kan i 2022 fejre 10-års jubilæum i 2022, og det skulle egentlig have været fejret med et væld af flotte lysinstallationer, som festivalen er kendt for, men det har den truende energikrise spændt ben for.

-Med energikrisen og de markante sparetiltag, vi alle bliver pålagt, kan vi ikke forsvarer at sætte strøm til lysfestivallen i 2022, lyder det fra arrangørerne.

Kolding Light Festival vil dog stadig gerne skabe lys i vintermørket, og derfor vil der i stedet blive lavet en mindre markering lørdag den 3. december, og det er altså denne markering, som støttede projekter skal bakke op om.

Puljen er åben for ansøgninger fra kulturelle foreninger, sportsforeninger, andre foreninger, institutioner, enkeltpersoner og øvrige relevante aktører, der ønsker at støtte op om Kolding Light Festivals alternative, strømfrie arrangement i 2022. Der kan søges op til 15.000 kroner pr. projekt.

Læs mere om hvad der kan søges til og hvordan du søger Kolding Kommunes Lyspulje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel