Kolding Netavis

Snart kan børnene lege i skyen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Dele af Kolding midtby får et markant løft i disse måneder med blandt andet grønne oaser og hyggelige opholdsmuligheder.

For børn og børnefamilier bliver den store attraktion formentlig en stor skulpturel legeplads på Vestertorv, som efter planen kommer til at stå klar i uge 3 næste år.

– Mange har efterlyst flere legemuligheder i midtby. Det ønske opfylder vi nu. Jeg tror især, at den nye legeskulptur bliver populær blandt de 6-12 årige, som virkelig kan få brugt kræfterne på at klatre, kravle og rutsje. Men der bliver også mulighed for, at man kan sidde i udsigtsvinduerne med farvede glas og hygge sig, hvilket nok specielt vil tiltrække pigerne, fortæller skov- og landskabsingeniør Stine Houborg fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Seks meter høj legeskulptur

Det er legepladsfirmaet Uno Uniqa, som har designet legepladsen til Vestertorv. Med en højde på seks meter og en længde på 13 meter kommer den arkitektoniske legeskulptur til at syne godt på pladsen.

Uno Uniqua har selv beskrevet skulpturen som en ”svævende legesky”. Skyen rummer en hemmelig verden, som man kun får adgang til ved at klatre derop. Indvendigt er der mulighed for at klatre videre, opdage nye funktioner og kikke ud, før man til sidst når op til udsigtsplateauet.

– Nogle ser en sky, andre beskriver skulpturen som en kæmpestor orm, når de ser tegningerne, og sådan er der jo fri mulighed for fortolkning, siger Stine Houborg og fortsætter:

– Da vi sendte legepladsen i udbud, blev der lagt vægt på, at vi ikke ønskede en traditionel legeplads, men noget mere urbant, der er spændende at se på og passer ind i bybilledet i en designkommune – samtidig med at legemulighederne selvfølgelig er vægtet højt, forklarer Stine Houborg.

Legeskulpturen bliver opført i certificeret robinietræ med stolper af stål malet i en dæmpet rødorange farve samt farvet glas i vinduerne.

Tidsplan

Gravearbejdet til legepladsen ventes at gå i gang i uge 46. Dernæst bliver faldunderlaget lagt ud, før selve legeskulpturen bliver sat op. Vintervejret kan selvfølgelig påvirke arbejdet, men håbet er, at legepladsen vil kunne indvies i uge 3 i 2021.

Ud over den store legeskulpturen kommer der bænke, legetilbud for de lidt mindre børn, ny belysning og et nyt stort træ på Vestertorv. De ni granitskulpturer af kunstneren Ole Christensen, som i forvejen pryder området, bliver stående.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel