Kolding Netavis

Smittetallet stiger: Restriktioner på plejehjem

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Færre besøg på plejehjem i Kolding Kommune.

På baggrund af de stigende smitteudbrud af COVID-19, begrænses besøg til plejehjem i Kolding Kommune. Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt et påbud om besøgsrestriktioner, der gælder alle plejehjem, midlertidige pladser og døgnrehabilitering i kommunen. Påbuddet omfatter også alle træningsaktiviteter, aflastnings- og genoptræningspladser, tilbud med frivillige og de caféer på plejehjemmene, der normalt er åbne for borgere i de omkringliggende boliger. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Udgangspunktet er, at hver beboer må have besøg af én nærmeste pårørende indendørs, med mindre besøget sker i en kritisk situation. Derudover vil der for andre pårørende være mulighed for besøg på udendørs arealer. Plejehjemmenes udendørs faciliteter er ikke ens, og derfor kan der være mindre forskel på, hvordan det enkelte plejehjem kan tilbyde besøg under de nye restriktioner. Alle plejehjem kontakter de pårørende direkte, så de får besked om de begrænsede muligheder for besøg.

Restriktionerne indføres for at for at minimere smitten blandt ældre og sårbare og beskytte dem mest muligt. Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at der intet er at udsætte på Kolding Kommunes arbejde med smitteopsporing, og styrelsen har også udstedt lignende påbud i en række kommuner den seneste tid.

Besøgsrestriktioner gælder ikke for visiterede borgere til daghjem, træning, aktivitetscenter og bad.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vurdere, hvornår restriktionerne for besøg kan lettes igen. Men der kan ikke gives en dato på nuværende tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel