Kolding Netavis

Slut med vejarbejde i myldretiden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu er det slut med vejarbejde i myldretiden i Kolding.

Da regeringen lukkede Danmark ned i forbindelse med coronakrisen den 11. marts, gav det naturligt nok et kraftigt fald i trafikken. Derfor tillod Kolding Kommune midlertidigt vejarbejde i den sædvanlige myldretid morgen og eftermiddag. Men mandag ophørte den midlertidige tilladelse.

I trafikken er der tegn på, at Danmark så småt åbner op. Før påske viste tal fra kommunens faste målestationer, at trafikken næsten var halveret. Nu stiger tallet igen og aktuelt er der omkring en tredjedel færre personbiler på vejene sammenlignet med tiden før 11. marts, mens lastbiltrafikken endda er steget med nogle få procent.

De aktuelle trafiktal betyder, at den midlertidige tilladelse til at udføre vejarbejde på de travleste af Koldings veje i myldretiden ophører fra og med mandag den 20. april.

– Trafiksikkerheden har den højeste prioritet og derfor trækker vi den midlertidige tilladelse om anlægsarbejde i myldretiden tilbage, selv om vi stadig er et godt stykke fra normalt trafikniveau. Det gælder både sikkerheden for trafikanterne, men i høj grad også for dem, der arbejder på vejene, fortæller Martin Sejersgaard, områdechef i By- og Udviklingsforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Begrænsningen på vejarbejde gælder de store indfaldsveje til Kolding by og andre spidsbelastede veje i tidsrummet mellem kl. 6-9 om morgenen og kl. 15-18 om eftermiddagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel