Kolding Netavis

Skulpturer i midlertidig forvandling

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Skulpturer i Kolding midtby går igennem en midlertidig forvandling.

Kolding midtby byder på masser af skulpturer og kunstværker, som de fleste desværre overser i dagligdagen. Et nyt kunstprojekt vil skabe synlighed om skulpturerne i byrummet, som man med tiden bliver blind overfor fordi de går i ét med bybilledet. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet med titlen ’Genfortælling’, går ud på at lade kunstnere og designere udføre midlertidige udsmykninger, installationer og andre former for tilføjelser til en række af byens skulpturer, og på den måde genfortælle kunstværket.

Idéen kommer fra kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R):

– Formålet er, at vi stopper op og bliver opmærksom på den kunst, byen har at byde på i gadebilledet. Jeg håber at projektet vil give borgerne en oplevelse og skabe fornyet opmærksomhed omkring vores skulpturer, siger han i pressemeddelelsen.

Kulturudvalget har afsat 9.000 kr. til hver skulptur, og efter en offentligt udbudt konkurrence har en række kunstnere og designere budt ind på at lave genfortællingsprojekter til ti udvalgte skulpturer.

Kunstprojekt på Nytorv

En af de udvalgte projekter er af Koldingkunstneren Mogens Leander, som allerede gået i gang med at opbygge et kunstprojekt på Nytorv foran By- og Udviklingsforvaltningen. Leander arbejder med træ og andre naturmaterialer som et modspil til Karl Åge Rigets geometriske og polerede skulptur i stål, der har stået på Nytorv siden slutningen af 1990’erne.

De færdige kunstinstallationer står klar fredag d. 7. juni hvorefter det er planen, at de står fire uger frem.

I perioden kan man på SMS-stemme på hvilken genfortælling, man synes er den bedste.

Fredag den 7. juni klokken 15 vil projektet blive indviet med en fernisering ved skulpturen ”Bacchusbarn med druer” i Rådhushaven. Ferniseringen er samtidig anledning til lanceringen af en ny guidebog til udvalgte kunstværker i Kolding midtby. Den gratis kunstguide er udarbejdet af Kolding Kommunes kulturafdeling, og kan hentes på bl. a. bibliotekerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel