Kolding Netavis

Skuespil om takt og tone: Emma ude af takt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Thomas Petri.

Emma ude af takt – eller Emma Gad – nu gider vi igen.

Søndag den 1. november præsenterer Kolding Teaterforening Folketeatrets opsætning af det nye skuespil om takt og tone, ”Emma ude af takt”, der er skrevet af dramatiker, Vivian Nielsen. Det sker på Comwell Kolding Teater.

Det er seks kvinder, der tager fat på Emma Gads bog, ”Takt og Tone”, der giver anvisninger på regler for god opførsel – og dem kan der være god grund til at opfriske…

‘Man skal ikke stikke servietten i knaphullet’, ‘Man må undgå al støj, idet man spiser’, ‘Lær deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp’, ‘Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale’. Disse – og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren, ”Takt og Tone – hvordan vi omgås”.

Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogen regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler.

I forestillingen medvirker Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck og Sanne Graulund. Instruktion Madelaine Røn Juul.

Forestillingen kan opleves på Comwell Kolding Teater den 1. november klokken 19.30. Der er sørget for afstand mellem tilskuerne af hensyn til corona-faren, og der skal bæres mundbind på Comwell Kolding Teater, bortset fra når man sidder på sin plads. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Emma ude af takt4

Foto: Thomas Petri.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *